Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM'ye sevk edilen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın içeriğiyle ilgili konuştu.

LOJMANLAR SATIŞA ÇIKACAK

Ağbal, yasa tasarısında kamu lojmanlarında oturan kamu görevlilerine burayı satın alma hakkı getirilmesi bulunduğunu açıkladı.

Geceyi memleketi Bayburt'ta geçiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, partisinin 6'ncı Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Ağbal, AKP hükümetinin yatırımlarından bahsetti. Ülkelerin gelişmesinde siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaptı.

1 MİLYAR LİRA EK GELİR BEKLİYORUZ

Hazırlanan yasa tasarısında kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin önemli düzenlemelerin yer aldığı kaydeden Bakan Ağbal, 'Kamu lojmanlarında oturan kamu görevlilerine burası satın alma hakkı getiriyoruz, Çok sayıda düzenleme var. Bu satış 1 yılda başlayıp bitecek bir proje değil. Yıllar içerisinde biz kurumlarla bunu çalışarak belirleyeceğiz. Yerine göre bazılarından 500 milyon bazılarından 1 milyar lira ek gelir bekliyoruz' ifadelerinde bulundu.

BİRÇOK MESELE ÇÖZÜLECEK

Torba yasada 130'dan fazla madde bulunduğunu, bunların birçok bakanlığı da ilgilendirdiğini sorunların çözüme kavuşacağının altını çizen Bakan Ağbal şunları söyledi: ' burada bu torbanın geneline ilişkin benim önemsediğim konu, birçok sektör ve alanda uzun süredir bekleyen konuları çözen çok önemli düzenlemeler var.

Mesela Telekom sektörünün vergilendirilmesiyle ilgili. Bu sektörün sorunlarını çözecek çok önemli radikal kararları bir bütün içerisinde bu pakette çözüyoruz.

MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Yine madencilik sektörüyle ilgili Enerji bakanlığımızca getirilen önemli düzenlemeler var. Madencilik sektöründe öngörülebilirliği arttırıyor hem de geleceğe ilişkin madencilik sektörünün önünü açan düzenlemeler var.

Yine burada birçok sosyal kesim etkileyen düzenlemeler getiriyoruz. 130'dan fazla maddeyi içeren bu düzenleme aslında birçok bakanlığı ilgilendiren meseleleri de topluca çözüyor.

İnşallah pazartesi plan ve bütçe komisyonu'na gittikten sonra süratle genel kurula gelecek tasarı yıl bitmeden önce de yasalaşarak birçok mesele çözülmüş olacak.'

KAÇAK YAPILAŞMAYA HER TÜRLÜ KARŞIYIZ

Maliye Bakanı Ağbal, bir soru üzerine düzenlemelerin Karadeniz bölgesi yaylalarındaki kaçak yapılaşmaları kapsamadığını ifade ederek ' Hükümet olarak yaylalarda yapılan kaçak yapılaşmaya her türlü karşıyız. Hükümet olarak bu kaçak yapılan engellenmesiyle ilgili de bakanlıklarımız çalışmalarını yürütüyorlar.

YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILAŞMAYA DOKUNULMUYOR

Dolayısıyla bizim burada yaptığımız düzenlemeler kesinlikle yaylalardaki yapılaşmalara bir düzenleme getirmiyor. Yaptığımız düzenleme 2009-2010 yılından önce kent merkezlerinde hazine arazileri üzerinde yapılan yapılaşmalarla ilgilidir. Aslında bunla ilgili 2003 yılında bir düzenleme vardı. Biz de bu süreyi 2009'a çekiyoruz.

Yaylalar konusunda son derece hassasız. Özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki Yeşil Yol projemizi çok önemsiyoruz. Türkiye'nin turizmi açısında son derece önemli bir potansiyel. Dedelerimizden, atalarımızdan gelen bu yeşil kuşak aynen gelecek nesillere aktarılması lazım. Bölgede kaçak yapılaşmanın ortadan kalkması içinde her türlü tedbiri de gerekli bakanlıklarımız alacaktır' dedi.

İŞKUR duyurdu! Kaymakamlık ve okullara KPSS’siz 580 işçi alımı yapılacak İŞKUR duyurdu! Kaymakamlık ve okullara KPSS’siz 580 işçi alımı yapılacak