Kalipso Kralı Metin Ersoy yaşamını yitirdi. Türkiye'de Kalipso dansının temsilcilerinden Metin Ersoy 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Ersoy, 70'li yıllarda 'Vakit yok gemi kalkıyor artık' şarkısıyla ünlenmişti.

KALİPSO DANSININ RAKİPSİZ İSMİ

1960 ve 70'li yıllarda ünlenen ve İlham Gencer'in 'Kalipso kralı' olarak nitelendirdiği Metin Ersoy, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision'a Geri Dönüyor! Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision'a Geri Dönüyor!

Yaşlı kesimin daha iyi tanıdığı ve sempatik yapısıyla gönüllere taç kuran Metin Ersoy, Türkiye'de televizyon yayınlarının siyah beyaz olduğu dönemlerde ekranların güler yüzü olmuştu.

GÜLER YÜZLÜ SEMPATİK KRAL

Son derece hareketli ve ritmik figürleri olan Kalipso dansını güney Amerira ritmleri eşliğinde icra eden Metin Ersoy, uzun yıllar sahnelerde boy gösterdi.

O GEMİDE BENDE OLSAYDIM

1934 doğumlu olan sanatçı Metin Ersoy'un hayatını kaybettiğini Türk Sanat Müziği Sanatçısı Onur Akay, İnstagram adresinden duyurdu.

Akay, ' Kalipso kralımız Metin Ersoy'u kaybettik. Değerli sanatçımız, 'O gemide ben de olsaydım, açık denizlere yol alsaydım' derdi. Mekanı cennet olsun inşallah' notunu düştü.

ŞAKİRİN CAMİİ'NDE NAMAZI KILINACAK

Bu gün 12.00'de CKM'de yapılacak olan tören sonrası Metin Ersoy'un cenazesi Şakirin Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Karacaahmet mezarlığına defnedilecek.

Metin Ersoy kimdir:

Metin Ersoy, 15 Nisan 1934 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1960 yılında İlham Gencer ile tanıştıktan sonra Gence ve Ayten Alpman ile birlikte çalışmaya başladı. Harry Belafonte'nin şarkılarından söylemeye başladı.

İlham Gencer ona 'Kalipso Kralı' ünvanını verdi. 1969 yılında Gar ve Çakıl gazinolarında çalıştı. 1970 yılında 'Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık' şarkısını yaptı.

FİLMLERİ:

1961 –Sonbahar Yaprakları (Sinema Filmi)

1961- Boş Yuva (Sinema Filmi)

1960- Gecelerin Ötesi (Yüksel (Sinema Filmi)

1956- Papatya (Sinema Filmi)