Sadece Türk kahvesinin yanında deği, Espresso, Americano, Latte, Capuccino, Mocha, fitre kahvenin yanında da kilo almamak için su için

1520969327_Her_Kahvenin_Yan__nda_Su___steyin_01

SU KAYBINA SEBEP OLUYOR

Kafeinin normal bir kişi tarandan günlük alınması gereken miktarının 300 miligram olduğu, bunun da yaklaşık 3-4 küçük fincana denk geldiği belirtiliyor. Krema, şeker ve şuruplar ile birlikte hazırlanan ekstra kalorili kafeinin, vücut için tehlikeli olabildiğine dikkat çekiliyor. Peki, beslenme uzmanları kilo almamak için ne tavsiye ediyor?

1520969365_Her_Kahvenin_Yan__nda_Su___steyin_06

KİLO VERMEK İSTEYEN KAHVE BAĞIMLILARI DİKKAT

Kahvenin idrar söktürücü etkisinden dolayı, vücutta su kaybına sebep olduğuna dikkat çeken Lotus Obezite Cerrahisi Merkezi Diyetisyeni Hatice Gürgen kahvenin sağlıklı beslenmede ki etkilerini şöyle özetliyor;' Kafein, kahve bitkisinin tohumlarında, çay yapraklarında ve kakao ağacının tohumlarında bulunur.

DAHA DUYARLI YAPIYOR

1520969390_Hatice_G__rgen_Diyetisyen

Merkezi sinir sistemini uyardığı için bizleri daha duyarlı, koordinasyon gücünü daha etkin hale getirir, bitkinlik ve dağınıklığı önler. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisi vardır, sık sık idrarara gitme sorununuz varsa, kafein bunu artıracaktır.

ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAYIN

Normal bir kişi tarafından günlük alınması gereken miktarı 300 miligramdır. Bu da yaklaşık olarak günlük 3-4 küçük fincana denk gelir. Vücutta su kaybanı sebep olduğu için hangi çeşidi içilirse içilsin, en az o içilen kahve kadar su içilmelidir.