Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen bir araştırmada veri kayıplarının yaklaşık yüzde 35'inin insanların bu tür hatalarından kaynaklandığı saptandı. Söz konusu veri kayıplarının ekonomik değerinin ise 5 milyar 400 milyon dolar olduğu kaydediliyor.

Özellikle halka açık restoran, kafe ve pak gibi mekanlarda ekran gizliliğini korumadan çalışmanın, görsel hırsızlık ihtimalini yükselttiğini, veri ve iş kaybını tetiklediğini ifade eden uzmanlar, bilgilerinizi korumanın yolunun ekranınızı korumaktan geçtiğini hatırlatıyor.

Mutlaka şifre, kredi kartı bilgileri, şirket bilgileri ve kişisel bilgilerinizi korumanız gerektiğini hatırlatan uzmanlar, korunmayan ekranlarda tüm bu veriler risk altında olduğunu vurguluyor.

Veri ihlali sayısı, 2017 yılının ilk çeyreğinde, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 39 arttı. İstenmeden yapılan ifşa, özellikle sağlık (yüzde 45) ve bankacılık (yüzde 31) sektörlerinde ön plana çıkıyor.

Gizlilik filtreleri ekranınızdaki bilgileri koruyor

Gizlilik filtreleri ve gizlilik ekran koruyucuları, yanlardan bakıldığında özel bilgilerin görünmesini engelleyerek, halka açık alanlarda güvenli bir şekilde çalışabilmek için kullanabileceğiniz bir çözüm. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, çalışanların üçte ikisi düzenli olarak, farkına varmadan gizli bilgiler de dahil olmak üzere, hassas verileri, işyeri dışında ifşa ediyor.

Bir kafede etrafınızdakileri önemsemeden bilgisayarınızla çalışmanın bedeli çok ağır olabilir. Yan tarafta kahve içen kişi bilgilerinize çok rahat ulaşıp bunları deşirfe edebilir. Bir yandan göz sağlığınız bir yandan da ekranınızdaki bilgilerin güvenliği için ekranlarınızı gizlilik filtresi ile koruyabilirsiniz.