Özellikle saydığımız bu özelliklerin kadınların yumurta sayısını ve kalitesini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren uzmanlar, yumurtanın hem kalitesini hem de sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerektiğine dikkat çekiyor.

Kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ve D vitamini ile amino asitler sayesinde yumurta kalitesinin artabileceğini işaret ederken, bunların özellikle düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenen kadınların hamile kalma şansını yüzde 80 oranında yükseltmenin mümkün olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar özellikle hamilelik şansını arttıran besinlerin, yumurta, karaciğer, yeşil sebzeler, süt ve süt ürünleri, balık, fındık, badem ve ceviz olduğunun altını çiziyor.

A, E vitamini, kolin, inostiol gibi vitaminleri içeren yumurtanın, protein değeri açısından da en iyi besinlerden biri olduğunu vurgulayan uzmanlar, günde bir veya iki tane tüketilen yumurtanın büyük faydaları olduğunu paylaşıyor.

Yumurta kadar karaciğerin de organizmanın detoks organı ola karaciğeri folik asit, inositol, kolun ve B vitamini içeriğiyle koruduğunu belirten uzmanlar, mükemmel bir demir kaynağı olarak nitelendirildikleri karaciğeri sofranızda mutlaka bulundurmanızı öneriyor.

Haftada en az 2 kez tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ıspanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yardımcı olduğunun altını çiziyor.