Orgazm ve Boşalma

Kadınların cinsel dürtülerini karşılamasına ürolojide orgazma ulaşma adı verilmektedir. Ancak boşalma apayrı bir kavramdır. Genellikle boşalan her kadın aynı zamanda orgazma da ulaştığını zanneder.

Oysa bu sadece hüsnü zandan başka bir şey değildir. Çünkü uzmanlara göre orgazm her kadının kolay kolay elde edebileceği bir dürtü değildir. Bunun için kadının erkeğinden önce kendi vücudunu tanıması, tüm cinsel zevklerini fark etmesi son derece önemli bir noktadır.

İşte bu önemli noktalar dikkate alınarak değerlendirildiğinde kadının orgazm olma durumu meydana gelecek ve yine kadın orgazm olmanın verdiği ruhsal rahatlamayla yeniden sosyal hayatına şarj olmuş halde kaldığı yerden devam edebilecektir.

Boşalma sadece vücuttan cinsel ilişki sonrasında doyuma ulaşmanın somut belirtisi olarak sıvının gelmesi iken orgazm soyut ve belirtisi herhangi bir sıvıyla meydana gelmeyen, tamamen kadının beyninde yaşadığı tarifsiz hazdır.

Orgazma Ulaşmak İçin

Orgazma ulaşmak için mutlaka kadınlarda orgazm sıklığı nedir? konusunun üzerinde durulması da gerekir. Orgazma ulaşmada öncelikle kadının kendi kendini tanıması ilk koşuldur.

Bu koşulun karşılanmasının hemen ardından diğer koşullar da zaten kendiliğinden meydana gelecek ve kadını orgazma ulaştıracaktır. Kadın kendi kendini nasıl tanıyabilir? Kadınlarda cinsel uyarıcı bölgeler vardır. Bu bölgeler arasında klitoris bezi ve G noktası olarak bilinen yerler tıbben de doğru bir alandır.

Bu bölgelerin hafif dokunuşlarla tanınması, kadının kendi kendini rahatlatması olarak bilinen mastürbasyon yapılması erkeğiyle birleşmesinde kendisini orgazma ulaştıracak kilit roller arasında geliverir.

İşte bu bakımdan değerlendirilecek olunduğu zaman kadınlarda orgazm sıklıklarının böylelikle düzene gireceği, kadının her anlamda mutlu bir cinsel birleşme yaşayacağı baş gösteren gelişmeler arasındadır.

Aksi durumlarda ise sadece her iki tarafına da bencil ihtiyaçlarının doyuma ulaşmasının ötesinde aşk oyunları yaşanmaksızın oluşuveren cinsel birleşmelerden öteye gidilemeyecektir.