Moda Ürün Geliştirme Uzmanı, Kariyer Yolculuğu nasıldır ? Moda Ürün Geliştirme Uzmanı, Kariyer Yolculuğu nasıldır ?

Erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici bulunabilmek için sporun dışında artık sağlıklı beslenmeye de yöneldiğini kaydeden uzmanlar, bu çabanın erkeklerin dış görünüşü üzerinde büyük etkisi olduğnu hatırlatıyor. Özellikle bir erkeğin ne kadar bakımlı ve sağlıklı vücuda sahip olursa kadın tarafından o kadar cazip bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, erkeklerin beslenmelerinin vücut kokuları üzerinde ciddi etkiye sahip olduğunu da belirtiyor.

43 erkek ve 9 kadının içinde bulunduğu bir deney grubunda, erkeklerin günlük kıyafetlerinin altında 24 saat boyunca düz ve pamuklu birer tişört giymeleri talep edildi. Ayrıca bu kişilerden bu bir gün süresince aromalı, kokulu, baharatlı yiyeceklerden kaçınmaları ve tişört üzerlerindeyken en az bir saat sürecek bir egzersiz seansına katılmaları da istendi. İşlem sonrasında tüm erkeklerin giydiği tişörtler toplanarak derin dondurucuya yerleştirildi. Erkek deneklerin her biriyle beslenme alışkanlıklarıyla ve son bir yılda tükettikleri besin gruplarına ilişkin ankette hazırlandı.

Sonrasında derin dondurucuya atılan tişörtler çıkartıldı ve 9 gönüllü kadına koklatıldı. Kadınların çoğu rafine gıdalar ve karbonhidratlarla beslenen erkeklerin kokusunu itici bulurken, genellikle meyve ve sebze tüketen erkeklerin kokusunu tercih etti.

Bilim insanları bu deneyin bu durumu ilk kez ortaya koyan bir deney olmadığının altını çizerken, tüketilen besinlerin, koku ve cazibeyi etkilediğini, yediklerinizin yalnızca vücut kokunuzu nasıl etkilediğini kendiniz bile fark edebileceğinizi belirtiyor.