Kabile Hayatının Devam Etmekte Olduğu Bölgeler

Örneğin Avustralya'nın uzak ormanlarında ve gizli kısımlarında halen yaşamlarını devam ettiren Aborjinler bulunmaktadır. Aborjin kültürü genel olarak Batı ve modern yaşamın hakkında en detaylı bilgilere sahip olduğu bir kabile hayatı yaşamaktadır.

Yer yer yaşam stilleri Kızılderililerle ortak özelliklere sahiptir. Avustralya bölgesi şehirleşmeden çok kıta olarak daha fazla ormana ve boş araziye sahip olduğu için bu bölgede çok fazla sayıda kabileler bulunmaktadır.

Afrika kıtasına yakın olan Andaman adası da kabile hayatının devam etmekte olduğu bir diğer bölgedir. Dört tarafı denizlerle çevrili olan bu bölgede yaşayan kabileler hakkında detaylı bilgiler bulunmamaktadır. Bu bölgede vahşi yaşam da avcılık - toplayıcılık geleneği gibi halen devam etmektedir.

Afrika'nın Kenya ülkesi ve etrafı da aynı şekilde kabile hayatlarının aktif olarak ve büyük kalabalıklar halinde ilkel yaşamlarına devam ettiği bölgeler olarak bilinmektedir.

Oraya giden çeşitli gazeteciler ve sinema insanları bu kabileler hakkında çeşitli belgeseller çekmiş; bu gizemli kabileler hakkında detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştır. Yağmur ormanları ile çevrelenmiş Brezilya ülkesinin dağlık kısımları da kabile hayatı için elverişli bölgeler olup 500 ile 1000 kişilik küçük kabilelere ev sahipliği yapan diğer bir ülke konumundadır.

Kabilelerin Genel Özellikleri

Kabile hayatı süren küçük ve büyük kabileler teknolojiden uzak bir yaşam sürmektedir. Batı dünyasının alışkanlıklarına mutlak surette sahip değildirler. Bununla birlikte temel geçim kaynakları avcılıktır. Herhangi bir şehirleşme unsuru barındırmazlar.

Çoğunlukla çadır ve ağaç kavuğundan yapılmış evlerde yaşanmaktadır. Besin kaynaklarını balıklar, dağ hayvanları ve çeşitli bitkiler meydana getirmektedir. Haklarında çok fazla bilgi bulunmamaktadır.