Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2017 yılı 10. dönem uzman erbaş alımları Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş branşlarında olacaklar. Uzman Erbaşlar göreve başladığında maaşları 3 binlira olacak. Bu maaşlar riskli olmayan bölgelerde olacak riskli olan yerlerde Uzman Erbaşların maaşlarında değişiklik söz konusu Terör bölgesinde Uzman Erbaşların maaşları 4 bin tl ile 5 bin tl arasındadır.

Bu maaşlar terör bölgelerinde değişiklik olmaktadır. Jandarma uzman erbaş memur alımı başvuru koşullarından aranan şartların bir kısmı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmaktır.

2017 yılına ait JANDARMA UZMAN ERBAŞ alımları ve sonuçlarını haberimizden öğrebilirsiniz. Açıklama yapıldığında bu bilgiye sizler sitemizden yararlana bileceksiniz. 7 Kasım tarihinde açıklanan başvuru süresi 28 Kasım tarihine kadar edecek.Jandarma sivil memur alımı başvurusu ise Jandarma Genel Komutanlığı internet sitesi üzerinden gerçekleşecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

andarma uzman erbaş kadrosuna dahil olmak isteyen adaylar için sona yaklaşıldı. Başvuruların 13 Kasım günü sona ermesinin ardından, gözler şimdi 1 Aralık'ta açıklanacak olan başvuru sonuçlarında. Peki, başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra Jandarma uzman erbaş alım süreci nasıl işleyecek?

Ön başvurudan geçen ve kayıt hakkı kazanan adaylar, için bu saatten sonra sınav süreci işleyecek. Uzman erbaş adayları; güvenlik araştırması ve başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, yazılı sınava ve sonrasında da sağlık kontrollerine çağrılacaklar.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Uzman erbaşlar göreve başladığı ilk günden itibaren 2017 yılı itibariyle 3 bin lira civarı maaş almaktadırlar. Tabi, bu maaş riski olmayan Batı illerinde görev yapan jandarma uzman çavuşlar için geçerlidir. Jandarma uzman çavuş ile diğer uzman çavuşların maaşları aynıdır. Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde görev yapan uzman erbaşlar 4 bin ile 5 bin TL arası maaş almaktadırlar. Bu miktar, terör riskine göre verilen yüzdeye göre değişmektedir.

JANDARMA BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA

Uzman erbaş alımı başvurusu 30 Ekim – 13 Kasım 2017 tarihleri arasında, www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girilerek yapılabilecek. İnternetten yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir.

İnternetten ön başvuru işlemleri 13 Kasım 2017 tarihinde saat 17.00'de sona erecektir. Ön başvuru tamamladıktan sonra mutlaka yazıcıdan çıktısı alınacaktır. Başvurular tamamlandıktan sonra internetten yapılacak sınava çağrı duyurusunda ismini göremeyen ancak internetten başvuru yaptığını iddia eden adayların, bir hak iddia edebilmeleri için başvuru yapıldığına ilişkin yazıcı çıktısını şahsen beyan etmeleri gerekmektedir.

İnternet ortamı dışında dilekçe vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.

İnternetten başvuru esnasında adayın nüfus bilgileri MERNİS sisteminden otomatik olarak alınacağından, girilen kimlik bilgilerinin nüfus kaydından farklı olması durumunda adayların başvuruları kabul edilmemektedir. Kimlik bilgilerinin doğru girilmesi önem arz etmektedir.

Başvuru sonuçları 01 Aralık 2017 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Posta yoluyla yazılı herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Daha önce başvuru yapan, seçme sınavlarını geçip sağlık raporu alan (Başarılı) adaylar başvuru yapmayacaktır.

Başvurular masaüstü bilgisayar üzerinden 'İnternet Explorer' tarayıcı kullanılarak yapılacaktır. Mobil cihazlardan (Cep Telefonu, tablet, vb.) veya başka tarayıcıdan (Chrome, Firefox, Opera Browser, vb.) başvuru yapılamamaktadır.