İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Kartal'da çöken 8 katlı bina konusunda çarpıcı açıklamalar geldi. Binanın 1992 senesinde ruhsat aldığı ancak 3 katının kaçak olduğu ifade edildi.

İstanbul'un Karta ilçesinde Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı binanın çökmesi sonrasında açıklamalar peş peşe geliyor. İstanbul ValisiAli Yerlikaya'nın yaptığı açıklamalar gündemi derinden sarsarken binada 3 katın ruhsatsız olduğunun da tespitine varıldı.

Yerlikaya'dan Açıklama

Yerlikaya, "Yaşanan olay gerçekten de çok üzüntü verici. Bu olay bizi derinden sarsmıştır. Enkazda halen arama kurtarma çalışmalarına tüm hızımızla devam ediyoruz. Arama kurtarma çalışmalarının daha sessiz bir ortamda gerçekleşebilmesi adına vatandaşlarımızın da yardımlarına ihtiyacımız var."

"Ekiplerimize mutlaka zorluk çıkarmamaları gerekiyor. Kesintisiz olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Adrese dayalı kayıtlar incelendiğinde 8 katlı binanın 43 dairesini olduğunu gördük. Ancak 3 kat için ruhsat bulunmuyor. Şu anda önceliğimiz tabi ki can. Kartal belediye Başkanımız atölyenin ruhsatsız olduğunu söyledi. Bizim için saniyeler gerçekten de çok değerli." dedi.