Saadet Partisi (SP), 2019 seçimlerine hazırlık startını Bostancı Gösteri Merkezi'nde 'Bekle Bizi İstanbul' 2019 Hamle Programı ile verdi.

Programa Trabzon'dan telekonferans ile bağlanan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'İstanbul'a ihanet ettik' sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu: ' İstanbul, Türkiyemizin en güzel şehri. Geçmişte başşehirdi. Bugün yine olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadesi ile eğer bu şehire ihanet edilmişse, bu şehri yeniden derleyip toparlamak bize milli görüşçüler düşer."

"Milli görüşü terk edip başka ideallerin düşüncelerin peşinden koşanlar İstanbul'u ihya edemezler. istanbul ranta kurban edildi. Yeşillikleri kayboldu. Tarihi eserleri yüksek binaların arasında görülmez oldu. Yüksek binalar tarihi eserlerimizi gölgeler hala geldi. Her geçen gün nüfusu artan, problemi artan bir şehir."

TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATACAĞIZ

"Bize İstanbul'un problemlerini nasıl çözeceksiniz, diye sorduklarında, bizim ilk cevabımız, İstanbul'a şu anda yapılan göçün durdurulmasını sağlayacağız. Anadolu'da yaşayan insanlar kendi yaşadıkları illerde, ilçelerde, köylerde kendi geçimlerini sağladıklarında İstanbul'a göç duracak. Hatta İstanbul'a olan göç tersine dönecek."

TRABZON'UNDA SİLUETİNİ BOZMUŞLAR

"Yüksek binalar, çarpıtılmış projeler, ne İstanbul'umuz ne de başka illerimizi ihya edebilir. Trabzon'dayım Buraya gelirken gördüğüm yüksek binalar beni şok etti. İstanbul'a kimlerin ihanet ettiğini anladık da Trabzon'a kim ihanet etti? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum."

AHLAKİ MANEVİ DEĞERLERİN GELİŞMESİ LAZIM

Karamollaoğlu, 'Dünyada barış ve huzur dünyayı kargaşaya sürükleyen, sömürgeyi prensip haline getirenlere emanet edilemez. Bizin medeniyetimizin sahipleri dünyada barışı ve huzuru temin ederler.

SORUNLARI ÇÖZEREK DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ

Önce biz ülkemizi düzelteceğiz. Ülkemizi kalkınışı bir ülke haline getireceğiz, sorunlarımızı çözeceğiz sonra dünyaya örnek olacağız. Ahlaki ve manevi değerleri ihya edilmemiş bir toplum, hukukun üstünlüğünü kabul etmemiş bir zihniyet hiçbir ülkeye barış getiremez. İnsan haklarına saygı gösterilmeden insanlar barış ve huzur içinde yaşayamaz. Bunu ancak bizim medeniyetimiz sağlar'. İfadelerini kullandı.