Dün geceden beri devam eden sağanak yağış ve kar Marmara bölgesi'nin bir çok noktasını etkisi altına aldı. İstanbul'da bir evin çatısı çöktü, dereler taştı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ayazağa deresi taşarken bir gecekondu içinde sıkışıp kalan 6'sı çocuk 12 kişi itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı

cendere-deresi

ÇÖKEN EVDEN 12 KİŞİ KURTARILDI

İstanbul ve Marmara bölgesinde metrekareye düşen aşırı yağmur yüzünden altyapı yer yer çöktü. Gün ağarmaya başlayınca ortaya çıkan manzara yetkilileri ve vatandaşları dehşete düşürdü. Aşırı yağışlar yüzünden bir çok evi su basarken bazı vatandaşlar ölümden döndü. Çatısı çöken evin altında kalan aile bireyleri son anda kurtarılırken, evin babası kiremit ve kalasların arasından güçlükle tahliye edildi. Yaralı babayı sırtında taşıyarak molozların altından kurtaran itfaiye erleri sabaha kadar bir çok noktaya ulaşmak için olağanüstü gayret sarfetti.

arnavutkoy-sel

CENDERE DERESİ VE KANALLAR TAŞTI

Islah edilmiş derelerden Cendere dereside aşırı yağışlardan nasibini aldı. Cendere deresinin taşması çevre için adeta bir kabus oldu. Dere kenarında kurulu evler bir kaç dakika içinde sulan altında kalırken, binaların birinci katlarına kadar yükselen su seviyesi gece yarısı vatandaşları yataklarında yakaladı. Yer yer 1 metrenen üstüne çıkan su seviyesi çocukların ve yaşlı insanların boğulma tehlikesiyle yüz yüze bıraktı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Evinden kurtarılan bir kadın sinir krizleri geçirdi. Her şeyim gitti, mahvoldum diyerek feryat eden kadını çevre sakinleri ve komşuları sakinleştirmekte güçlük çekti. Vatandaşların saatlerce mahsur kaldığı binalarda biriken pislik ve molozlar kurtarma çalışmalarını büyük bir sekteye uğrattı.

GECE BOYUNCA KORKU YAŞADILAR

Gece yarısından sonra artan su baskınları yüzünden hayati tehlike atlatan bir vatandaş yaşadığı korku ve endişeyi şu şekilde anlattı: " Saat 03'den beri ayaktayız. Çok büyük bir tehlike atlattık. Boğulma endişesini yaşadık. Dere taşmış, geçen hafta da böyle olmuştu. Kepçe gelmişti buraları temizledri. Şu ilerisi tıkalı bir adam var izin vermiyor". Bir başka vatandaş ise, "Saat 04.30 sıralarından beri korkuyla bekliyoruz, ayaktayız. İtfaiye'yi aradık sağ olsun geldiler. 4 ev mağdur durumda eşyalan olduğu gibi gitmiş. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. insanlar da çok mağdur. Evleri olduğu gibi bırakıp gidecekler ama gidecekleri hiç bir yer yok "şeklinde konuştular.

İTFAİYE ALARMDA

Aşırı yağışların süreklediği molozlar yüzünden pek çok semte araçların girişleri durdu. İtfaiye araçları ve kepçeler geceden beri ana arterleri açmaya çalışıyorlar. İtfaiye tarafından yağışlar bittikten sonra hasar raporu çıkarılacağı öğrenildi. Öte yandan yağışların bu hafta içinde etkili olacağı ve kar yağışının beklendiği açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir çok noktada önlemini alarak su baskınlarına uğrayan mahallelere yoğunlaştı.