Yurdun genelini etkisi altına alan soğuk hava dalgasının her an yerini yoğun kar yağışına bırakması bekleniyor. Romanya'dan gelen yağışlı havanın önce Marmara'yı vurması beklenirken, İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'e ait kar küreme araçlı ve tuzlama araçları trafiğe çıktı bile.

Meteoroloji'den art arda yapılan uyarılan doğrultusunda mega kent İstanbul kar yağışına hazırlanıyor. Geçtiğimiz dönemde hemen hemen her kar yağışının hayatı felç ettiği İstanbul'de bu yıl belediye işi sıkı tutuyor. Yollarda olabilecek kazaların önüne geçmek isteyen belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama araçlarını trafiğe çıkardı bile.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hafta başında sıcaklıkların 7 derece birden düştüğü İstanbul'da kar yağışının ne zaman başlayacağı vatandaşın en çok merak ettiği soru. Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre yarın tüm yurt karlı havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıkların 10 derecenin altına inmesi beklenirken, kar yağışı tüm yurtta etkisini gösterecek.

BELEDİYE EKİPLERİ ÖNLEMLERİNİ ALDI

Bu yıl ilk kez kar sınavı verecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysali yağış başlamadan ekipleri sahaya indirerek işi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi.