Dün Gazze'de yaşanan katliamın ardından İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Büyükelçiden bir süre ülkesine dönmesi istendi.

KİBARCA KOVULDU

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar sebebiyle İsrail'in tutumunun protesto edildiği ve bir süre ülkesine dönmesinin daha uygun olacağı söylendi. Kibarca kovulan Naeh'in en kısa sürede ülkesine dönmesi bekleniyor.

1026143297

İSRAİL'İN DEVLET TERÖRÜ PROTESTO EDİLDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Naeh Bakanlığa çağrıldı ve dün Gazze sınırındaki 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 770'ten fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar sebebiyle İsrail'in tutumu protesto edildi.

TEL AVİV BÜYÜKELÇİMİZ GERİ ÇAĞRILDI

İsrail Büyükelçisine, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in istişareler için Türkiye'ye çağrıldığı iletildi. Büyükelçi Naeh'e ayrıca bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi.

ABD ELÇİLİĞİNİN TAŞINMASI BÖLGEYİ KARIŞTIRDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması bölgede infiale yol açtı. İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bin 770'in üzerinde Filistinliyi yaraladı.