Barcelona'dan referandum desteği sürüyor. Kulüp Başkanı Josep Maria Bartomeu, bugün kulüp olarak genel greve katılacaklarını ve antremana çıkmayacaklarını açıkladı.

İspanya'yı karıştıran bağımsızlık referandumu futbol arenasına da sıçradı. İspanya'nın Katalonya bölgesinde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumuna destek veren Katalan futbolcu Gerard Pique, İspanya Milli Takımında protesto edildi. Milli takım kampına katılmadan önce, gerekirse milli takımı bırakabileceğini belirten başarılı stoperin korktuğu başına geldi.

Barcelona Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısından sonra Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu, "Katalonya'nın yaşadığı gerçeği dünyaya açıklamaya devam edeceğiz." dedi.

BARCELONA'DAN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNE DESTEK

Katalonya temsilcisi Barcelona Kulübü ise bağımsızlık mücadelesine destek vereceğini daha önce açıklamıştı. Dün alınan grev kararına uyacaklarını belirten Barcelona Kulübünde bugün, tesis ve ofisler kapalı olacak vu futbolcular idmanlara çıkmayacak.