Peki ama işletmeler tüketiciyi beklemekten yoran ve marka için aslında kötü bir imaj oluşturan bu uzun kuyrukta bekleme durumunu neden yaratıyor?

Beklerken zaman kaybettiren, can sıkıntısına, strese ve hayal kırıklığına sebebiyet veren kuyrukların aslında işletmeler tarafından bilerek oluşturulduğunu dile getiren uzmanlar, işletmenin kuyrukta bekleyen müşteri içeri girdiğinde daha fazla harcama yapmasını sağlayamaya çalıştığını işaret ediyor.

Bilim insanları tarafından hem laboratuar hem de sahada yapılan çalışmalarda, müşterilerin satın almadan ya da sipariş vermeden önceki bekleme sürelerinin, alışveriş miktarını artırdığını gösteren güçlü kanıtlar olduğu ortaya konuldu.

Gram altın '3500 TL olacak' dedi! Ünlü ekonomist tarih verdi Gram altın '3500 TL olacak' dedi! Ünlü ekonomist tarih verdi

Uzmanlar bir restoranda akşam yemeği yemek için sıra bekleyen müşterilerin, restoranda daha uzun süre kaldıklarını, bir mağaza kuyruğunda uzun süre bekleyen müşteriler daha fazla tişört satın aldıklarını kaydediyor. Bunların yanı sıra oyun salonunda kuyruk var ise oyuncuların masa başında daha fazla zaman geçirdiklerini dile getiren uzmanlar, şirketlerin bu nedenle bilerek ve isteyerek uzun bekleyişleri ortadan kaldırmadıklarını ifade ediyor.

Müşterilerin bekleme alanlarını da iyileştirmek adına kitaplar, televizyon ekranları ve müzik çalarlar koyarak adım atıyorlar. İşte bu tür uygulamalar uzun beklemeler yüzünden doğacak memnuniyetsizliği azaltıyor.