İş Görüşmesinde Dikkat Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir?

Her ne kadar iş yeri bir personel arıyorsa da unutulmamalıdır ki sizin de işe dair soracağınız sorular ne kadar meraklı ve işi ne kadar çok istediğinize dair sağlıklı doneler aktarmaktadır. Aynı zamanda bacak bacak üstüne atmakta hiçbir sakınca yoktur. Bunun yerine bacakları birbirine bitiştirip sorguya çekilen biri gibi davranmak kaçınılması gereken davranışların temelini oluşturmaktadır.

Bununla birlikte sorulmaması gereken sorular ve kullanılmaması gereken cümleler de mevcuttur. ''Sanırım, belki, olabilir, tam emin değilim'' gibi muğlak ifadeler bir kez olsun kullanılmamalıdır. Son işi kötüleyici ifadeleri kullanmak da sakıncalı bulunmaktadır.

Maaşın sorulması da ayıp ve profesyonellik dışı olarak görülmektedir. Bunların yanı sıra izinler konusunda birtakım sorular yöneltmek de söz konusu olmamalıdır. Bu tür bilgilerin verilmesi karşı tarafa bırakılmalıdır. Bunlara dikkat edildiği takdirde işi alma şansı çok daha yüksek olmaktadır.

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

İş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususların başında dakik olmak gelmektedir. Örneğin saat 14.00'a randevu verilen bir iş görüşmesi için saat 13.45'te orada olmak ilk intibah açısından önem arz etmektedir.

Aynı zamanda giyilen kıyafetler de özenle seçilmeli ve işin içeriğine uygun bir dizaynda tercih edilmelidir. Örneğin kurumsal bir iş yerinde gerçekleşecek bir görüşme için takım elbise ya da takım bluzlar en uygun tercihleri oluşturmaktadır. Bununla birlikte daha resmi olmayan bir iş görüşmesi için spor ama şık kıyafetler tercih nedenleri arasında gösterilmelidir.