Merkez üssü Kuzey Irak'taki Süleymaniye kenti olmak üzere İran-Irak sınırında gerçekleşen 7.3'lük deprem bölgeyi alarma gerçirdi. Depremin ardından Türkiye başta olmak üzere çevre ülkelerden yardımların akın ettiği Süleymaniye ve kente bağlı köylerde yapılan ilk incelemelere göre ölü sayısı hızla artıyor. İranlı kaynakların aktardığı bilgilere göre, İran'da en az 211 kişi hayatını kaybederken, depremin vurduğu bölgede binlerce kişi yaralandı.

Süleymaniye ve Halepçe kentlerinin kesistiği noktada meydana gelen 7.3'lük deprem Diyarbakır'dan Katar'a kadar çok büyük bir coğrafyayı etkiledi. Yerin 32 kilometre altında meydana gelen deprem, yeryüzüne yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle de büyük tahribata yol açtı.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen 7.3'lük deprem nedeniyle halkın büyük çoğunluğu geceyi sokaklarda geçirdi. Yıkımın en büyük yaşandığı Süleymaniye kentine doğru harekete geçen Kızılay ve AFAD ekipleri kente ilk yardımları ulaştırarak, Sahra Hastanelerini kurdu.