Barzani'ye karşı başlatılan operasyon sürüyor. Irak Ordusu, Kuzey Irak Yönetiminin başkenti konumundaki Erbil'e yaklaştı. Irak Başbakanı İbadi, ordusuna 'Erbil sınırını geçmeyin' talimatını verdi.

PEŞMERGELERİ ALTINKÖPRÜDE DEN KOVDULAR

Haşdi Şabi ile peşmerge arasında, Pirde bölgesinde çıkan çatışmadan sonra Irak ordusunun, Kerkük-Erbil yolunda bulunan Altınköprü kasabasının denetimini ele geçirdiği belirtildi.

Irak ordusunun Haşdi Şabi ve federal polisle birlikte 2014 yılından beri peşmergenin denetimindeki tartışmalı bölgelere başlattığı operasyonun gerginliği devam ediyor.

ERBİL'E 50 KİLOMETRE KALDI

Irak ordusu ve Haşdi Şabi ile peşmerge arasında, bugün sabah saatlerinde, Erbil'e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Pirde bölgesinde çatışma çıktı. Şiddetli çatışmadan sonra aynı bölgede bulunan Kerkük'ün Altınköprü ilçesi'nin denetiminin ırak ordusuna geçtiği belirtildi.

Dünyanın En İyi 5 Michelin Yıldızlı Restoranı Dünyanın En İyi 5 Michelin Yıldızlı Restoranı

Kerkük-Erbil kara yolunda Irak ordusuyla peşmerge güçlerinin bekleyişi devam ederken, zaman zaman çatışmaların yaşandığı da öğrenildi. Çatışmada, Irak ordusuyla Haşdi Şabi'nin havan ve top atışları yaptığı, peşmergenin de buna karşılık katyuşa füzeleri kullandığı görüldü.

İBADİ: ERBİL SINIRINI GEÇMEYİN

Öte yandan Irak Başbakanı İbadi'nin ordusuna 'Erbil sınırını geçmeyin' talimatı verdiği öğrenildi.