İphone x Özellikleri Özellikleri

Apple'ın yeni çıkarmış olduğu bu sıra dışı telefonun en farklı ve dikkat çeken özelliği ekranın ön yüzünde bulunan home tuşunun kaldırılması ve bütün ekranı kaplayacak şekilde kullanıcının ekranı kullanmasına olanak vermesidir. 5. 8 inch süper retina ekrandan oluşan ön yüz tamamiyle ekran olarak sunulmuş ve bu durum cepten kitap okuma ya da internet kullanım ekranında daha çok avantajlı durum oluşturuyor. Estetik kıvrımlardan oluşan telefonun çerçeve kısmı tamamen paslanmaz çelik bir maddeden imal edilmiş, ön ve arka yüzü parmak izinin bıraktığı kötü görüntüyü minimuma indirmiş ve kırılmalara karşı dayanıklılığı güçlendirici malzemeler eklenmiş. Ekran teknolojisi olarak OLED teknolojisini kullanan Apple firması çok canlı ve gerçekçi renklerin oluşmasını sağlamak için 1.000.000:1 kontrast özelliğini de bu telefonda buluşturmuş. Bu teknoloji ile profesyonel bir fotoğrafçı olmak için fotoğraf makinesine ihtiyaç bırakmamış. Akıllı telefon olma özelliği Truetone teknolojisinde kendini gösteriyor. Bu özellik sayesinde aksesuarınız olan telefon bulunulan duruma, ışığa göre şekil alıyor ve renk tonlarını buna göre seçiyor.

Ekran çözünürlüğü 1125×2436 pixel ile şimdiye kadarki iphone cep telefonları içerisindeki en yüksek çözünürlükle kendini konuşturuyor. 7 megapiksel çözünürlüğü bulunan ön kamerada animoloji, yüz algılama, arka arkaya çekim modu, zamanlayıcı, TrueDepth camera özellikleri yer alıyor. Akıllı telefon Iphone x özellikleri bunlarla da bitmiyor. Phone x, Face ID özelliği sayesinde yüzünüzü algılama ve telefonu bu şekilde açmak mümkün hale gelmiş. 12 megapiksele sahip arka kamera ile güzel resim ve videolar çekmek bu telefonla sıradan bir durum. 21 saat konuşma ve 12 saat internette dolaşma imkanı bahşeden batarya kablosuz dolum özelliği ile ihtiyaçları karşılamayı göz ardı etmemiş.

Muhteşem özelliklere sahip iphone X için fiyatlar belli oldu. Apple'ın kendi mağazasında Iphone x özellikleri için belirlenen fiyat 6.099 TL olarak müşterilerin beğenisine sunulmuş durumda.