Akıllı telefonların en çok kullanılan uygulaması İnstagram, kısa süre içinde kulanıcılarının karşısına yeni bir özellikle çıkmaya hazırlanıyor. Hikayeler özellğiyle kullanıcı sayısını arttıran İnstagram, hikayeler bölümünden müzik paylaşımı dönemini başlatıyor.

Snapchat'i satın alamayınca kendi hikayeler özelliğini geliştiren İnstagram, şu anda Snapchat'in iki katı kullanıcıya sahip. Hal böyle olunca İnstagram, hikayeler özelliğini geliştirmemek için hiçbir sakınca görmüyor.

Daha önce yeni yazı fontlarıyla birlikte sadece yazı paylaşımı imkanı sunan İnstagram, Spotify desteğiyle müzik paylaşımına başlıyor. "Dinlediğini paylaş" özelliğinin İnstagram'daki etkileşim oranını arttırdığı öğrenilirken yeni şeyler gelmeye devam edecek.

ŞARKI TÜRÜNE GÖRE ÇIKARTMALAR GELİYOR

Yeni gelecek Music Stickers, Hikaye'sinde sadece dinlediği müziği paylaşanların karşısına gelecek. Facebook bu etiketler için çoğu lisans sahibiyle yakında anlaşma sağlayacak. Yani kullanılacak olan etiketler, o an dinlediğiniz sanatçıya, şarkısına ya da müzik türüne özel olabilecek. Sony, Warner ve Universal gibi ana yayıncılarla yapılacak anlaşma, geniş bir çıkartma kütüphanesi görmemizi sağlayacak.

Instagram'ın bu özelliği getirmesindeki ana amaç ise, son aylarda popülerleşen Musical.ly isimli uygulamaya meydan okumak.