İnstagram özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra her geçen gün kendini yenilemeye ve yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar da İnstagram kullanıcı sayısının hızla artmasına yardımcı oluyor.

Ağustos ayında İnstagram yaptığı duyuru ile 'arkadaşınla canlı yayın yap' özelliğinin test sürecinde olacağını belirtmişti.

Test süreci tamamlanan 'arkadaşınla canlı yayın yap' özelliği artık İnstagram kullanıcılarına aktif hale getirildi. İnstagram'a gelen yeni güncellemeyi telefonunuza kurduğunuz zaman sizde bir arkadaşınız ile aynı anda ortak bir instagram canlı yayını yapmaya başlayabilirsiniz.

İnstagrama getirilen bu yeni özellikle ile Canlı yayına başladığınız zaman, yayını izleyen bir arkadaşınıza canlı yayına ortak olarak katılma isteği gönderebileceksiniz. Eğer ki ortak canlı yayına katılma isteğinizi karşı taraftaki kişi onaylarsa ekran ikiye bölünecek ve ortak bir şekilde canlı yayına başlamış olacaksınız.

Instagram canlı yayını açtığınızda sağ alttaki yeni simgeye dokunun ve şu anda izlemekte olan herkesi davet etmek için 'Ekle'ye basın. Arkadaşınız canlı yayına katıldığında ekran ikiye bölünüyor ve arkadaşınız ekranın hemen altında çıkıyor. Yayın sırasında davet ettiğiniz kişiyi yayından kaldırıp yayın süresi boyunca başka arkadaşlarınızla da canlı yayına devam edebiliyorsunuz.

Birisi ile ortak canlı yayın yaptığınız zaman hem sizi takip edenler Hikayeler bölümünde canlı yayını görecek, hem de yayınınıza ortak olan arkadaşınızın takipçileri hikayeler bölümünde yayını canlı olarak görebilecek.

Yaptığınız canlı yayın Hikayeler bölümünde 24 saat boyunca izlenebilecek. 24 saatin sonunda yapmış olduğunuz canlı yayın silinecek. Aynı zamanda bu canlı yayını telefonunuza da kaydedebileceksiniz.