Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Toplumda bulunan kişilerin çoğu sağ ellerini kullandıkları için üretilecek olan eşyalarda buna göre tasarlanmaktadır. Bu ürünleri kullanmaya çalışan solak insanlar büyük sorunlar yaşayabilmektedirler. İnsanların hangi ellerini kullanacağına karar veren bedensel etkenler bulunmaktadır. Bu konuda yapılmış olan araştırmalara göre bir takım genler keşfedilmiştir.

Ayrıca her insanın beyninin bir kısmı daha baskın ve aktif bir şekilde çalışmaktadır. Beyninin sağ kısmı daha baskın ve aktif olan kişiler sol tarafını kullanmakta ve beyninin sol kısmı daha baskın ve aktif olan kişiler ise sağ tarafını daha fazla kullanmaktadır. Ayrıca her insan bedensel mutasyonlar yaşamaktadır. Sağ elini kullanan veya solak kısım kimde ne kadar baskın olursa o kişi ona göre sağ elini kullanır veya solak olmaktadır. Genetik faktörlerde bu konuda etkili ve önemlidir.

Solak Olan Kişilerin Sayısı

İnsanların sağ elini kullanması veya solak olmasında genetik faktörlerin varlığından bahsedilmişti. Fakat burada çözülememiş olan kısım şudur; hangi DNA bu özelliği etkilemekte ve aktifleştirmektedir ve insanlar neden solak olur? Ne yazık ki bu konuda hala araştırmalar yapılmaktadır. İnsanların yalnızca yüzde 10'u sol ellerini kullanmaktadır. Aynı zamanda solak olmak farklı genetik hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilmektedir. Fakat asla genetik hastalıklar için bir neden olmamaktadır.

Solak Olmanın Avantajları Nelerdir?

Solak olmak her konuda dezavantajlı olmak değildir. Yapılan araştırmalara göre herhangi bir işte profesyonel olan insanların solak olduğu kanıtlanmıştır.