Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler 20 Ocak'ta Afrin'de bulunan terör örgütlerine yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı' adıyla operasyon başlatmıştı. 20 Ocak'tan bu yana devam eden harekat kapsamında Afrin ve civarına terör örgütlerine ait sığınaklar, barınaklar ve mühimmatlar imha, karadan ve havadan devam eden bombardımanla imha ediliyor. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 1600'ü geçti.

İngiltere merkezli The Times gazetesinde yer alan bir haberde ise, terör örgütü YPG'ye katılan Huang Lei'nin (24) Afrin'de YPG'ye gönüllü olarak katılan beş İngilizden biri olduğuna dikkat çekiliyor. Bu durum, YPG'lilerin dış desteğini de gözler önüne seriyorç

Huang Lei, The Times'a konuşarak, terör örgütünde 15 yabancı savaşçıyla birlikte ilk çarpışmalardan kurtulduklarını söyledi.

Operasyonda katılan Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyüklüğüne kıyasla terör örgütü YPG'li birkaç bin savaşçının hiçbir şansının olmadığını kaydeden İngiliz vatandaşı Lei, Türkiye'nin gece gündüz demeden bombaladığını anlattı.

Huang Lei, 'Türk birliklerini durdurabileceğimiz konusunda gerçekten şüpheliyim. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var' diyerek, şunları ekledi:

'Türkiye büyük bir ülke, adeta bir savaş makinası. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar. Ama ben ve birliğim direneceğiz. Bu savaşı kazanamayacağız.' dedi. Lei, savaşı ya da bombardımanı durdurmak için elinden geleni yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Çinli olan Huand Lei, daha sonra İngiltere'ye göçmüş ve Manchester'da eğitim görmüş Lei üç yıldır terör örgütü YPG saflarında yine terör örgütü olan IŞİD'e karşı savaştığını belirtti.