Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk

Bu noktada, ilk defa anne olacaklar için ipuçları çok faydalı olmaktadır. Tüm anne adaylarını ilgilendiren önemli birtakım hususlar, aşağıda maddeler halinde açıklanmaktadır;

* Bebek sahibi olmaya karar vermiş bir kadının öncelikli olarak yapması gereken, hamile kalmadan önce doktor kontrolüne gitmektir. Doktor kontrolünün amacı; gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçte yaşanabilecek normal dışı durumları ve risk faktörlerini belirlemektir. Çıkan sonuçlara göre, doktor ve gebelik takibi gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

* Anne adayının yaşam tarzını gözden geçirmesi ve gerekli düzenlemeleri yapması diğer bir önemli konudur. Örneğin; Anne adayı sigara ve alkol kullanıyorsa bırakmalı, düzenli beslenme planı oluşturmalı, kullandığı ilaçlar varsa bunların hamileliğe uygun şekilde kullanımı düzenlenmeli ve anne adayı bedenini fazla zorlayan sportif aktivitelerden kaçınmalıdır.

* Çalışan anne adayları için iş koşulları gözden geçirilmelidir. Hamilelik açısından risk faktörü oluşturan iş kollarında çalışanlar için, birim değişikliği veya farklı bazı düzenleme gereksinimleri dikkate alınmalıdır.

* Hamilelik sürecinin sonunda bebeğin doğumuyla, anne ve minik bebeği arasında eşsiz bir bağlılık oluşur ve yepyeni bir dönem başlar. Bebeğin doğumundan sonraki ilk birkaç ay, mutluluk ve sevinci barındırdığı gibi çeşitli zorlukları da içermektedir. İlk aylar, anne ve bebeğinin birbirine alışma dönemi olarak tanımlanabilir. Bu dönemde annenin; bebeğinin tepkilerini tanıyabilmesi, buna göre ihtiyaçlarını belirleyerek giderebilmesi çok önemlidir. Anne adayının doğru davranış modellerini geliştirmesi halinde, bebeğiyle arasında sevgi ve güven bağı oluşmaya başlayacaktır. Böylece, bebek için sağlıklı bir gelişim ve büyüme sürecinin temelleri atılacaktır.