Yılbaşı gecesi Reina'yı kana bulayan DEAŞ'lı katliamcı Masharipov'un öğrencisi olduğu ve benzer bir katliam yapmak için Türkiye'ye geldiği belirlenen 25 yaşındaki terörist istanbul'da gözaltına alındı.

YURT DIŞINDAN GELDİ VE KEŞİF YAPTI

Beşiktaş'da geçtiğimiz yılbaşı gecesi, uzun namlulu silahla girdiği ünlü eğlence merkezi Reina'da 39 kişiyi öldürüp 69 kişiyi yaralayan ve saldırıdan 16 gün sonra yakalanarak Silivi Cezaevine konan DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov'un öğrencisi olduğu ve katliam eylemi için yurda giriş yaptığı tespit edilen O.R. İstanbul'da yakalandı.

Turistik yerlerde ve eğlence merkezlerinde yaptığı keşif çalışmalarının ardından örgüt tarafından gönderilecek bomba ve silahları beklerken yakalanan O.R.'nin polis operasyonu sırasında kırıp attığı telefondan Masharipov'un örgütsel konuşmaları ve sunumuyla hedefteki yerlerin görüntüleri ve eylem emir ve talimatlarının bulunduğu yazışmalar ele geçirildi

TELEFONU AŞAĞIYA ATTI

Kanlı terör örgütünün yapılanması ile eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını devam ettiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM şube ekipleri, geçtiğimiz eyll ayı ortasında gelen bir istihbarat bilgisiyle alarma geçti.

İstanbul'da bulunan ber DEAŞ teröristi Reina katliamı benzeri bir saldırı yapacak şeklinde gelen istihbarat raporuyla şehrin dört bir yanında operasyon düzenleyen antiterör timleri, ismi verilen DEAŞ teröristine Küçükkeçmece'De bir evde luşatı. Eve 21 Eylül'de operasyon yapan antiterör timleri, 25 yaşındaki DEAŞ üphelisi O.R.'yi gözaltına aldı.

Polis, O.R.'nin operasyon sırasında kırmaya çalıştığı evin penceresinden dışarı attığı özel cep ve telefonunu da alarak emniyete götürdü.

KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ

Yanında kaldığı ev sahibiyle birlikte gözaltına alınıp emniyete götürülen O.R. yapılan ilk sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyip Türkiye'ye çalışmak ve Arapça kursuna gitmek için geldiğini iddia etti. Sorgulamada O.R. ile bir Arapça kursunda tanışıp madi durumunun kötü olması sebebiyle kendisinin evinde kalmasına izin verdiği ev sahibinin örgütsel bağını tespit edemeyen polis, ev sahibi kişiyi serbest bırakırken, O.R.'nin cep telefonunu ise incelemeye aldı.