İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul trafiğini adeta keşmekeşe çevirmekle suçladığı İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i önce eleştirdi, bir gün sonrada kovdu.

BİR GÜN ÖNCESİNDE İŞARETLERİ VERMİŞTİ

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i görevden alacağının sinyalini 24 Kasım mesajında vermiş, Uysal İBB tarafından düzenlenen konuşmada İstanbul'daki toplu ulaşım ile ilgili bazı sözler sarf etmişti.

Uysal konuşmasında otobüs ve metrobüse değinerek, ' İstanbul gerçekten büyük bir şehir. İlk geldiniz zaman 'ağlayanı bahtiyar şehir, bu şehir mi?' diyeceksiniz.

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı

VATANDAŞLAR ZORLUKLA OTOBÜSLERE BİNİYOR

Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi zor Gittiğimiz yere işimize okulumuza memleketteyken başka bir ile gidebileceğimiz sürede ancak varabiliyoruz. Doğru' demişti.

Bu açıklamının üzerinden 24 saat bile geçmeden İstanbul'da otobüs ve metrobüsten sorumlu olan İETT'nin Genel Müdürü Arif Emecen, Mevlüt Uysal tarafından görevinden kovuldu.

24 KASIM MESAJINDA OTOBÜSE VE METROBÜSE DEĞİNDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programın başında öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. Uysal, İstanbul'un yaşam için zor bir şehir olduğunu ancak vazgeçilmesi zor olduğunu belirtip, ' Hepimiz yeni bir şehre geldiniz. Diyeceksiniz ki, 'geldiğimiz yerden çok farklı İstanbul gerçekten büyük bir şehir, ilk geldiniz zaman ağlayanı bahtiyar şehir bu şehir mi? diyeceksiniz.

İSTANBUL'DAN BIKTIRIYORLAR

Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi çok. Gittiğimiz yere, işimize, okulumuza memleketteyken başka bir ile gidebileceğimiz sürede ancak varabiliyoruz. Doğru fakat İstanbul öyle bir şehir ki, gelen bir daha ayrılamıyor. Her şeye rağmen o koşuşturma ve yoğunluk İstanbul'un cazibesini arttırıyor. İstanbul insanı kendisine aşık ediyor. Baktığımız zaman İstanbul'a gelip 'bıktım döneyim' diyen çok az vardır' dedi.