İnternet üzerinde mesajlaşmay, dosya alışverişi yapmayı, sesli ve görüntülü konuşma yapmayı sağlayan dünyaca ünlü iletişim uygulaması olan Whatsapp'a rakip olarak Türkiye'de yerli ve milli mesajlaşma uygulaması hayata geçiriliyor.

Bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Whatsapp'a benzeyen bir uygulama yapıldığını duyurdu.

Whatsapp'tan daha güvenilir bir mesajlaşma uygulaması ürettiklerini belirten Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bu uygulamanın yüzde yüz yerli ve milli olduğunu belirtti. Uygulamanın PTT Messenger olduğunu dile getiren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, uygulamanın testinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, PTT Messenger'ı tanıttığını aktaran Bozdağ, "PTT Messenger'ın ilk uygulamasını Başbakanımız yapmıştır. Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerle görüşmüştür" diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın yeni yapılan yerli ve milli olan mesajlaşma uygulamasının "Whatsapp'tan daha güvenilir" olduğunu söylemesine rağmen vatandaş bu konuda oldukça çekinceli.

Haberi duyan vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden, yeni yapılan yerli ve milli mesajlaşma uygulaması olan PTT Messenger'ı güvenilir bulmadıklarını, mesajların kayıt altına alınacağını, gizliliğe önem verilmeyeceği yönündeki düşüncelerini paylaştı.

İşte, PTT'nin internet sitesi üzerinden yapılan tanıtım;

"PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir. Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır. PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır. PttMessenger, tamamen milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir."