HTC Vive'ın Özellikleri

HTC Vive, sizin yaptığınız hareketleri algılayarak sanal ortama entegre ediyor. Vücudunuz hangi hareketleri yapıyorsa (eğilmenizi, el hareketlerini vs.) algılayan bu cihaz, bunu yerleştirilen baz istasyonları aracılığıyla gerçekleştiriyor. Bu baz istasyonları ürünün kutusunda mevcut ve istediğiniz yere yerleştirebiliyorsunuz. Gözlüğün yanında iki tane kontrol kolu da kutunun içeriğinde var.

HTC Vive kullanımınız için bilgisayarınızda bazı teknik özelliklere ihtiyaçlarınız oluyor. HTC Vive özellikleri; Ekran kartı, Intel i5-4590 ve daha üst modeller, 4 gb ve üzeri RAM bellek, HDMI 1.4 video çıkışı, USB çıkışı, Windows 7 veya daha üstü bir Windows işletim sistemi.

HTC Vive ile ilgili merak edilen diğer özellikler şöyle sıralanabilir;

Yapay Zeka ile Müşteri Deneyiminde Devrim Yapay Zeka ile Müşteri Deneyiminde Devrim

- 2160 x 1200 pixel çözünürlük

- 90 hz yenileme hızı

- Android ve İOS destekli yazılım (Bu yazılım sayesinde gözlük kullanım esnasında telefonunuzda meydana gelen bildirimleri ekranda görüntüleyebiliyorsunuz.)

- Kafanızı saran bantlar

- Gözlük güç kablosu

- HDMI kablosu

- USB kablosu

- Chaperone Mode Özelliği (Gözlüğü kullanım anınızda kazaları engellemeye yarıyor.)

- Steam tarafından geliştirilen oyun listesi

Sanal gözlüğü kullanabilmek için baz istasyonlarını yerleştirdikten sonra bilgisayarda kurulumunu yapmalısınız. Yerleştirilen baz istasyonları 15 metrekareye kadar yürümek, koşmak gibi hareketlerinizi algılıyor. HTC Vive sanal gözlüğün şu an 799 Dolar gibi bir fiyatı var. 29 Şubat 2016 tarihinde Türkiye'de de satışa sunuldu.