Dünyada Obezite Tehlikesi

Türkiye'de her 5 kişiden 1'i obez olma tehlikesi altında. Bununla birlikte geçmiş yıllara oranla çocuklarda çok daha fazla görünen obezite dünyada da çok daha büyük oranlarda karşımıza çıkıyor.

Beslenme uzmanlarının ve istatistiki veri analistlerinin son yayınladığı rapora göre dünya üzerinde 2 milyardan daha fazla insanın akut seviyede obez ya da obezite başlangıcı rahatsızlığına sahip olduğunu belirliyor. Herhangi bir önlem ya da bilinçlenme söz konusu olmadığı takdirde bu rakamların katlanarak ilerleyeceğini belirten uzmanlar sağlıklı ve hızlı kilo verme yolları hakkında kamuoyuna açıklayıcı bilgiler de sunuyor.

Hızlı Kilo Verme Yöntemleri

Hızlı kilo verme yöntemlerinin başında hiç kuşku yok ki diyet yapmak başı çeken unsurların ve önlemlerin başında geliyor. Peki, ortalıkta bu kadar fazla diyet yöntemi derken hangisi seçmek konusunda kararsız kalan kişiler ne yapmalı? Obezitenin giderek daha tehlikeli bir hastalık haline geldiği günümüzde doğru diyet yöntemin i benimsemek ve uygulamak için uzman gözetimi şart.

Bunun dışında kendi kendine uygulamaya sokulan diyet yöntemleri ise kesinlikle faydadan çok zarar getiriyor. Özellikle tansiyon hastalarının ve kalp - damar rahatsızlıkları bulunan kişilerin kesinle bir beslenme uzmanı ya da diyetisyen ile profesyonel bir şekilde diyet uygulamalarına adapte olması gerekiyor.

Bununla birlikte hızlı bir şekilde kilo vermek ile birlikte sağlıklı bir şekilde kas kütlesinden değil yağ kütlelerinden ödün vermek de önem arz ediyor. Aynı zamanda girişilen diyet uygulamalarını küçük spor egzersizleri ile desteklemek de obezite ile mücadelede etkin bir çözüm yolu olarak uzmanların gündeminde yer alıyor.