Hastalığın çıkış nedeni henüz net bir şekilde kesinleştirilmemiş olsa da birçok bilim adamının ortaklaşa üzerinde karar kıldıkları neden kalıtım yani irsiyet özelliği olarak bilinmektedir. Bu bakımdan değerlendirilecek olunursa hastalığın bir sendrom olarak vücutta aşırı olarak kendisini göstermesi, iskelet ve kas sistemine zarar vermesi söz konusu olacaktır. İşte bütünüyle bu nitelikler meydana getirildiği zaman hastalığın çıkış nedenleri de net olarak anlaşılır olacaktır.

Fiziksel Belirtiler

HES hastalığının fiziksel anlamda birtakım belirtiler göstermesiyle kendisini gösterdiği saptandı. Hastalık ilk olarak 1984 yılında tespit edildi. Ancak o dönemde E sendromu değil de bir alt kronik bozukluğu olan D sendromu bir hastada meydana gelmişti. Bunun için hiperimmunglobulin nedir? konusunda birtakım alt kollarının da var olduğunu söylemek gerekecektir.

Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı

Bununla beraber tüm türlerinde ortak olarak görülen belirtiler bulunmaktadır. Bunlar arasında gelmesi yönüyle değerlendirilecek olunursa şunları belirtmek gerekir:

> Kronik egzama
> İskelet ve kas sisteminde fiziksel bozukluk
> Kaba yüz görünümü
> Soğuk cilt apseleri
> İskelet sistemi anomalileri sıklıkla görülen fiziksel belirtiler olarak kendisini göstermektedir.

Psikolojik Belirtiler

Hastalığın dışarıdan gözlemlenemeyen ancak bireyin kendisinin hissettiği belirtileri de vardır. Bunlardan olması bakımından karın ve baş ağrısı, baş dönmesi en sık yaşanan belirtiler olarak bilinmektedir. Tüm bunlar kas ve iskelet sisteminin bütünüyle deforme olması ve tamamen kendine ait sistemini yitirmesi sonucunun en temel sonuçlarından birisini oluşturmaya devam etmektedir.

Bütünüyle bu yönler bakımından değerlendirilecek olunursa her anlamda bu psikolojik belirtilerinin ve bunların bireye olan yansımalarının neticesi tüm halleriyle net olarak çok kısa bir sürede tanımlanabilmektedir.