Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen PYD-YPG/PKK ve İŞİD'li terör örgütü üyesi sayısı 1369 kişiye yükseldiğini bildirdi.

BARINMA MERKEZLERİ YOK EDİLDİ

Türk Ordusu tarafından yapılan açıklamada, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/YPD-YPG ve İŞİD terör örgütlerine ait sığınak, barınak mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 15 hedefin yok edildiği kaydedildi.

BUGÜN 103 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, 'Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 12 Şubat 2018 tarihinde, 103 terör mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 369 olmuştur.

Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir denildi.

GECELERİ MEVZİLERİMİZE SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ağır kayıplar veren terör örgütüne mensup teröristlerin kaybettikleri bölgelere yeniden sızma ve saldırı girişimleri bulunduğu harekat kapsamında sık sık sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi. Özellikle Cinderes bölgesinde saldırı girişiminde bulunan teröristler, Mehmetçik ve ÖSO askerleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.