Estetik görünümün yanı sıra saç dökülmesinin psikolojimizi de olumsuz yönde etkilediğini açıklayan uzmanlar, bu nedenle saç dökülmemizin nedeninin öncelikle doğru teşhis edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi olduğunu belirten uzmanlar, her saç telinin 4 ile 6 yıl arası yaşadığını, dinlendiğini ve sonrasında da döküldüğünü hatırlatıyor.

Saçların dökülmesinin son derece doğal ve normal karşılanması gereken bir durum olduğunun altını çizen uzmanlar, günde 50 ile 100 arasında saç telinin dökülebileceği üzerinde duruyor. Eğer siz banyo yaparken daha fazla saç teliyle karşılaşıyorsanız bu durumun ciddiye alınması gerektiğini savunuyor.

Kadınlarda ve erkeklerde nedenleri farklıdır. Erkeklerde görülen tip, genetik olan toplumun %50'sinden daha fazlasında görülen erkeksi tip hormona duyarlı saç dökülmesidir ki bu durum kroniktir.

Yaş ilerledikçe kellik gelişir ve sonuçta saç ekimini gerektirebilir. Erken yaşlarda başlanan takviye tedavileri mezoterapiler ve PRP tedavisi dökülme hızını yavaşlatır. Kelliğe gidecek süreyi uzatır.

Bu tarz dökülmeler kadınlarda da görülmektedir. Özellikle ailesinde kellik problemi olan bireylerin olduğu kişiler saç dökülmesi riski ile karşı karşıyadır. Günümüzde 16-18 yaş başlangıçları olan erkek tipi saç dökülmeleri, genç kızlarda daha fazla sayıda görülmektedir.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu duruma daha fazla rastlanmasının nedenleri aşırı stres, dengesiz beslenme, uzun süreli aç kalma ve hormonal problemler yer almaktadır. Kadın tipinde de erkeklerdeki gibi bir tedavinin yanında hormonal tedavilerin de eklenmesi ile başarı oranları artırılabilmektedir.