Yumurtada Bulunan Protein Gerekli Tüm Amino Asitleri Barındırır

Besinsel olarak, yumurtaların sunabileceği çok şey var. Bir büyük yumurtanın yaklaşık 70 kalorisi ile, kan şekeri seviyelerinin stabilize edilmesine ve vücuda yapı kazandırılmasına yardımcı olan büyük bir protein kaynağıdır. Yumurta proteini aynı zamanda tüm gerekli amino asitleri sağlayan yüksek kalitededir.

Yumurta Katarakt Riskini Azaltıyor

Yumurta sarısında ayrıca yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakt riskini azaltan ve kalp hastalığına, felce ve bazı kanserlere karşı korunabilen antioksidanlar bulunur. Bir büyük yumurta, aynı zamanda, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı savaşan ve tiroid ve bağışıklık fonksiyonunu ve karbonhidratları enerjiye dönüştüren bir B vitamini ve güçlü kemikler için önemli olan D vitamini olan riboflavin'i destekleyen bir antioksidan mineral olan mükemmel bir selenyum kaynağıdır.

Her gün bir yumurta yerseniz ne olur? Amerikan Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir 2016 çalışması, günde bir yumurta yemenin kalp risklerindeki artışla ilişkili olmadığını bulmuştur. Bu, İngiliz Tıp Dergisi'nde yayınlanan ve 14 yıl boyunca 115.000 yetişkinin izlendiği 2003 tarihli bir çalışmanın başında geliyor: araştırmacılar günlük bir yumurta yemenin koroner kalp hastalığı ve inme riskiyle ilişkili olmadığını keşfetti.

Yumurtalar sizi duygun hissettirir ve hatta daha az yemeye yardımcı olabilir. 2013 yılında Avrupa Beslenme Dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre; 30 erkekten oluşan denekler farklı gruplara ayrılarak her birine farklı gıdalar yedirildi ve yumurta yiyen grubun kendilerini daha tok hissettikleri gözlemlendi.

Her gün Bir Yumurta Yerseniz Ne Olur?

Yumurta bağışıklık sistemini güçlendirir.
Stresi azaltır ve endişeyi giderir.
Kolesterol seviyelerini düzenler.
Diş ve kemik sağlığını destekler.
Yumurta bilişsel işlevi güçlendirir.
Cildi iyileştirir.
Kilo vermede yardımcı olur.
Göz sağlığını korur