Şimdilerde Türkiye'de yeni yeni bilinir hale gelen pitaya C vitamini etkisiyle güçlü bir antioksidan olma özelliğine sahip. Pitaya, ejder meyvesi, çilek armudu, kaktüs meyvesi ve dragon fruit olarak adlandırılan bu egzotik meyvenin kış aylarında vücudumuzu korumak için güçlü etkisi bulunduğunu işaret eden uzmanlar, soğuk ve dondurucu günlere bu meyve ile hazırlanmanızı tavsiye ediyor.

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalıklara karşı doğal bir kalkan vazifesi gören pitaya, kan basıncını düşürmesi, hipertansiyon rahatsızlığıyla mücadele konusunda da büyük bir işleve sahip. Bütün bunların yanı sıra kadınlar tarafından son zamanlarda zayıflamaya yardımcı olması nedeniyle de tercih edilen bu meyvenin içindeki C vitaminin etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendiren ve C vitamini etkisiyle antioksidan etkisi göstererek vücudu hastalıklardan koruduğunu hatırlatıyor.

İçinde oldukça fazla kalsiyum bulunduran Pitaya'nın kemik gelişimi ve sağlığı için büyük önemi de bulunduğunu işaret eden uzmanlar, bunun yanı sıra ihtiva ettiği likopenin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azatlının da altını çiziyor.

Tip 2 şeker hastalığı için düşük şeker oranın ile önemli bir destekçi olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu tropik meyvenin denecek kadar az kalori olduğunu bununla beraber lifli yapısı sayesinde de zayıflamaya yardımcı olduğunu savunuyor.

Vücudun nem dengesini korumasını sağlayan pitaya'nın cilt kuruluğu sorunu yaşayanlar için bire bir olduğunu, bunun yanı sıra içerdiği potasyum ile göz kuruluğu ile de mücadele ettiğini hatırlatmakta fayda var.