Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yönelik ifadelerinde "kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Demirtaş katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz verilen Demirtaş'ın avukatlarından Ercan Kanar, müvekkilinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ederek, "Olayın özü dönemin genelkurmay başkanı olan mağdurun görevi ile ilgisiz, anadilde eğitim hakkı ile ilgili demeç vermesi nedeniyle müvekkilin eleştiri sınırları içinde kalan demeç vermiş olmasından ibarettir. Bu durum ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir.

Müvekkilimiz hakkında açılan davada düşme kararı verilmesini, mahkemeniz aksi kanaatte ise sanığın savunmasının alınmasına gerek görülmeksizin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu. Söz verilen Demirtaş'ın diğer avukatları da müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, her ne kadar sanık Demirtaş hakkında "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılmışsa da yüklenen fiilinin kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle Demirtaş'ın beraatine karar verdi.