Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu

Şekerin İnsan Vücuduna Zararları Nelerdir?

Şeker insan vücudundan dışarı atılamıyor. Yani tüketilen her şeker vücutta birikir. Zamanla bu miktar çoğaldığında ciddi sağlık sorunlarına sebep olur. Şeker zamanla, kalp damar hastalıklara, karaciğer yağlanmasına, aşırı kilo sorununa, bağışıklık sisteminin yetersizliğine, bazı kanser türlerinin ortaya çıkmasına, hafıza zayıflamasına, cilt sorunlarına neden olur.

Şekerin Vücuda Faydası Var Mı?

Tahıl ve baklagiller gibi karbonhidrat kaynağı besinlerle vücudun ihtiyaç duyduğu şeker rahatlıkla karşılanır. Bunların dışında şeker pancarından elde edilen şekerin vücuda hiçbir faydası yoktur. Bilakis zarar verir.

Şeker Bağımlılığı Nedir?

Şekerin zararlı olduğunu bilerek yine de tüketilmeye devam edilmesine şeker bağımlılığı denir. Böyle bir durumdaki kişi kendine söz geçiremez ve şeker tüketmeye devam eder.

Şeker Tüketimi Nasıl Azaltılabilir?

Şeker tüketimi kademe kademe azaltılmalıdır. Çaya üç şeker atılıyorsa ilk aşamada bu sayı ikiye düşürülmelidir. Vücudun alışkın olduğu bir maddeyi hemen kesmek vücutta ani değişimler yol açabilir. Bu nedenle uzman bir kişiden şeker azaltmanın yolları hakkında bilgi alınmalıdır.

Vücudun şeker ihtiyacı meyve yiyerek karşılanmalı, yağlı etlerden uzak durup daha çok beyaz et ve balık tüketilmelidir. Ekmek tüketimi azaltılıp hamur işlerinden uzak durulmalı, yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınmalıdır.

Hazır konserveler, enerji içecekleri, hazır çorbalar, kahvaltılık gevrekler, meyveli yoğurtlar, hazır salçalar, patates cipsi, meyve suları, çikolata sosları, mayonez gibi fabrika ürünü gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir.