Avlanma yasağının kalkmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen tezgahlarda balık fiyatları düşmedi.

DENİZ KÜSTÜ

Karadeniz bölgesinin en önemli balık avlama merkezlerinden birisi olan Akçakoca ilçesinde her gün büyük umutlarla denize açılan balıkçılar umut ettikleri balığı bir türlü yakalayamadılar. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, 'Denizde bir tuhaflık var. Biz de çözemedik, ne olduğunu anlayamıyoruz' dedi. Türkiye genelinde bu balık sezonunda yaşanan düşüş, fiyatlara olumsuz yansıyor.

İKLİM DEĞİKLİĞİ

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerin üzerinde olması ve aşırı avcılık gibi Sebenlerle Batı Karadanezi'deki balıkçılar en kötü sezonlarından birisini yaşıyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, balık sezonunun hemen hemen sonuna gelindiğini söyledi.

DENİZDE BİR ANORMALLİK VAR

Batı Karadeniz'den çok az miktarda balık çıktığına vurgu yapan Karakaş, 'Soğuk havayı bekledik. Kars'a kar, ayazsa ayaz hepsini yaptı. Don da yaptı. Denizin sıcaklığıda normal ancak bu sene balık yok. Denizde bir anormallik var. Biz de çözemedik. Denizde şu anda balık yok. Ne yaparsak yapalım denizde balık yok. Çok az balık çıkıyor onun da tezgahlarda fiyatları belli. Bu sene böyle oldu' diye konuştu.

ÇEŞİT AZALDI

Tezgahlarda dışarıdan gelen balıkların satışa sunulduğunu kaydeden Karakaş, barbun , mezgit biraz kefal çıktığını, istavrit, hamdi ve çinekopun ise hiç çıkmadığını ifade etti.

BU SENE BÖYLE OLDU

DEAŞ'ın Kanlı Saldırısı Rusya'nın Acı Günü DEAŞ'ın Kanlı Saldırısı Rusya'nın Acı Günü

Dnizde bir tuhaflık var. Biz de çözemedik. Denizde şu anda balık yok. Ne yaparsak yapalım denizde balık yok. Çok az balık çıkıyor onun da tezgahlarda fiyatları belli. Bu sene böyle oldu" diye konuştu.

Tezgahlarda dışarıdan gelen balıkların satışa sunulduğunu kaydeden Karakaş, barbun, mezgit biraz fazla olarak kefal çıktığını, hamsi, istavrit ve çinekopun ise hiç çıkmadığını ifade etti.