Ansam Kültür Derneği,Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlğı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi,Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen 5. Uluslararası Antakya Film Festivali düzenlenen galayla start verdi.

11_1

Kültür ve Turizm Bakanlığından kimsenin olmadığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatay Valisi'nin de katılmadığı Uluslararası Hatay Film Festivali bir avuç sinemaseverin doldurmaya çalıştığı boş koltuklarla açıldı.

YEŞİLÇAM'IN EFSANE OYUNCULARI GALAYA KATILDI

Bu yılki festivalin açılış töreninde Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızları Nuri Alço, Selda Alkor ile Tuğrul Meteer'e yaşam boyu onur ödülü takdim edildi. Törene Vali Yardımcısı Bilal Ölmez. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çinçin ile Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı.

33

ANTAKYA FİLM FESTİVALİ DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

Ansam Kültür Derneği Başkanı ve Festival Direktörü Mehmet Oflazoğlu da, bu yıl 5.'cisini düzenledikleri Uluslararası Antakya Film Festivali'nin hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

22

Festival Direktörü Mehmet Oflazoğlu, Hatay'ın bu ilgisizliğe layık olmadığını söyledi.

Festivallerin bir şehrin gelişimini, kültürünü ve sanatını dünyaya tanıtan vazgeçilmez etkinlikler olduğunu belirten Oflazoğlu, "Hatay ile çevre illerin iş birliği ve fedakar çalışmalarıyla festivalin büyümesine katkı sağlamalıyız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de yarın da Antakya sinema şehri, sinema platosu olmaya devam edecektir.

ANTAKYA ÜNLÜ FİLMLERE PLATO OLDU

Türkan Şoray'ın 'Hazal', 'Yılanı Öldürseler', 'Kemal Sunal'ın, Şener Şen'in hafızalardan silinmeyen 'Kibar Feyzo' filmleri bu topraklarda çekilmiştir ve ülkemize ödül kazandırmıştır. Bunları yapabilmemiz için desteğiniz artarak devam etmeli.

Şehri sahiplenmemiz gerekiyor. En çok da bu dönemde ihtiyacımız var. Yerel yöneticileriiz bize destek olmaktan imtina etmemeli. Herkes eline taşın altına koymalı" dedi.

selda

BURADA OLMAYANLAR ÜZÜLSÜNLER

Festivalde yaşam boyu onur ödülüne layık görülen usta oyuncu Selda Alkor, festivalin yeterince tanıtımının yapılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Törene gelmeyelerin güzel bir geceyi kaçırdığını söyleyen Alkor, " Valim ve yetkili olan herkesten önümüzdeki sene, bu güzel kentin festivalini memleketin en ücra köşesine kadar duyurulmasını istiyorum Neden bu güzel olayın, bu sanatsal işin içinde olmasınlar, neden gelmesinler, niye gelip filmleri seyretmesinler? Keşke herkes duyabilseydi. Zaten duysalardı buralar tıklım tıklım olurdu. Bizim isimlerimizi duyanlar zaten koşa koşa gelirdi" dedi.

ATATÜRK'ÜN DEĞER VERDİĞİ KENT

Aldığı ödülü tüm kadınlara adayan Alkor, "Büyük Atam'ın çok değer verdiği bu kentte, ben bu ödülü tüm kadınlar adına almak istiyorum. Artık çocuk gelinler olmasın, artık kadınlar şiddet görmesin, artık kadınlar Atam'ızın bize vermiş olduğu bütün hakları kullanma imkanına sahip olsunlar. Kadınlarımızın baş tacı olduğunu artık beyler anlasınlar" ifadelerini kullandı.

HATAY BUNLARA LAYIK DEĞİL

Yaşam boyu onur ödülü alan bir başka uzta isim Nuri Alço. Hatay'ın sinema ve sinema sanatçısını çok seven bir halkının olduğunu belirterek, az katılım sebebiyle üzüntüsünü dile getirdi. Alço, "Çok üzücü bir olay.

nuri

Türk sinemasına verilen değer öyle değildi. Burada seneye çok görkemli, böyle Antalya, Adana gibi çok büyük bir festivali halka hediye edeceğimizin şimdiden sözünü aldık yetkililerden.

Öyle sinema sanatçılarına böyle bir halk yakışmıyor, dolduramadık tek sırayı bile ama gelmiş olduk. Böyle olsun u seferlik, inşallah devamı olmaz. Diğer gelecek arkadaşlar buradan mutlu ve memnun ayrılırlar.

Çünkü bu kadar yol geliyorsak biz sanatçılara verilen değer daha başka olmalı diye düşünüyorum. Böyle konuştuğum için de özür diliyorum. Hepinize de bu olaydan dolayı teşekür ediyorum" diye konuştu.

turu

Kendiside aslen Hataylı olan ve yaşam boyu onur ödülü alan sinema sanatçısı Tuğrul Meteer, festivalin seneye daha güçlü bir destekle devam etmesini temenni etti.

Kardeşlerim 118. bölüm tek parça full izle Kardeşlerim 118. bölüm tek parça full izle

95 FİLM GÖSTERİMDE

Konuşmaların ardından ödüllerini alan usta oyuncular, sahneden kendilerini izlemeye gelen az sayıdaki sinemaverleri selamladı.
Festival 12 Aralık'a kadar ilçelerde gerçekleştirilecek film gösterimleri ve atöyle çalışmalarıyla devam edecek. 95 film gösteriminin yapılacağı festivalde, Uluslararası uzun Metrajlı Film, Uluslararası Kısa Metraflı Film ve Uluslararası Belgesel film kategorilerinde finale kalan 10 eser dereceye girmek için yarışacak.