Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçen hafta Sony Channel'da yayınlanmaya başlanan 'Handa Ataizi ile' isimli evlilik programına 5 kez yayın durdurma ve en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası verdi.

UYDUDAN YAYINLANINCA CEZA ALMAZ SANDILAR

Sony Channel'da 23 Ekim Pazartesi günü yayına başlayan 'Hande Ataizi ile' isimli evlilik programına en üst sınır olan yüzde 5 oranında para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Programa ayrıca 5 kez yayın durdurma cezası verildi.

Edinilen bilgilere göre RTÜK'ün dün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında pazartesi günü itibsarıyla yayınlanmaya başlanan evlilik programı ele alınarak en ağır yaptırım uygulandı.

GENÇLERE OLUMSUZ ROL MODEL

Uydudan yayın yapan Planet Pembe (Sony Channel) isimli kanalda ' Hande Ataizi ile' adıyla yayımlanan programı inceleyen

Üst Kurul, bu programda stüdyoda bulunan damat ve gelin adaylarının birbirleriyle stüdyo içi ve dışında yakınlaştıklarını, programda katılımcıların beğendikleri adaylarla birbirlerini tanımasına imkan tanındığını ve bu süreçlerde yaşan tartışmalar ile katılımcıların birbirlerini yalancılıkla suçladığı diyalogların da ekrana yansıtıldığını tespit etti.

CANLI YAYINDA KARMAŞIK İLİŞKİLER

Programda aynı ortamdaki birden çok damat adayının aynı kadınla ilgilenmeleri veya bir kadının aynı anda birden çok erkeğe ilgi göstermesi ve aralarındaki kavgaların da ekrana taşınmasının özellikle gençler üzerinde olumsuz rol model oluşturduğu kanaatine varan Üst Kurul, yapılan yayınları aile kurumunu zedelediği görüşünde birleşti.

AİLE BİRLİĞİNİ SARSIYOR

Alie birliğini sarsan, gençleri olumsuz yönde etkilediği düşünülen bu tarz programlara bir süredir izin vermeyen RTÜK, söz konusu programında da 6112 sayılı Kanun'un 8. Maddesinde yer alan 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka aykırı olamaz' hükmünü ihlal ettiğini tespit etti.