Kış aylarının vazgeçilmez balıklarından olan hamsinin fiyatı oldukça düştü. Özellikle Karadeniz hamsisi çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Havaların soğumasıyla birlikte denizde hamsi bolluğu yaşanıyor.

Kısa bir süre öncesine kadar kilosu 10 türk lirası ve üstü fiyatlara satılan Karadeniz Hamsi, şimdi kilosu 1 liralara kadar düştü.

Karadeniz açılan balıkçılar, bereketli bir avlanma geçirerek bol hamsi ile geri döndü. Hamsinin tezgahlarda bollaşması nedeniyle, hamsinin fiyatı neredeyse bedavaya kadar indi.

Liman Caddesi'nde balık satan Ertürk Karamahmut'un tezgahında 1.5 liraya kadar düştü. Ertürk Karamahmut, hamsinin kilosunu 1,5 liradan sattıklarını ve 5 kiloluk torba halinde satılan hamsiyi ise torbasını 5 liradan sattıklarını belirtti. Yani 5 kiloluk torbalarda satılan hamsiyi satın aldığınızda kilosunu 1 Türk Lirasından satın almış oluyorsunuz. Ertürk Karamahmut açıklamasının devamında: "Bu yıl hamsi bol olacak. Balıkhanede kilosu 10 lira hamsi. Biz vatandaş yesin diye torbasını 5 liraya düşürdük. Taze Karadeniz yerli hamsisi bu" dedi.

Dün gece gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar Rize Limanı'na bol miktarda hamsi ile döndü. Mevsim Balıkçılık işletmesinin sahibi Kenan Yavuz, son günlerde Rize kıyılarına hamsi akını olduğunu belirterek "Bu sezon palamut avı az olduğundan dolayı hamsi bereketli. Şuanda Samsun'dan Hopa'ya kadar her tarafta hamsi avı var. Avlanan hamsilerin belirli miktarı iç piyasaya, aşırı olduğu zaman büyük şehirlere gönderiyoruz. Bu hamsinin devamı da gelecek, halkımız bol miktarda hamsi yemeye devam edecek. bugün fiyatı 3 lira ile 5 lira arasında değişiyor" dedi.