Kadınlar saçlarına oldukça önem gösterirler. Hatta bazı kadınlar güzelliklerini saçlarına borçlu olduğunu düşünür ve sürekli saçları bakımlıdır. Ancak bu kişiler hamile kaldıklarında bebeklerini düşünerek saçlarını kestirmezler ve boyatmazlar. Bu durum da anne adaylarında psikolojik sorunlara neden olur. Her zaman bakımlı ve boyalı olan saçlarını kestiremeyen ve boyatamayan anne adayları psikolojik olarak rahatsız olurlar.

Peki gerçekten hamileyken saç kestirilmez mi? Ya da saç boyatılmaz mı? İşin uzmanlarından sizler için öğrendik.

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler

Hamileyken bir çok kadın saçlarının kesilmemesi gerektiğine inanır. Çünkü yediğimiz besinlerin saçlara gittiğini, saçlarını kestirirse yenilenen saçlar vücuttan daha fazla besin çekeceğini düşünür. Oysa ki saça giden besinlerle bebeğe giden besinlerin arasında hiçbir ilişki yoktur. Yani saçlara giden besinler ayrıdır, bebeğe giden besinler ayrıdır. O yüzden uzmanlara göre hamilelik süreci boyunca saç kestirmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Hamilelikten önce düzenli bir şekilde saçını boyatan kadınlar hamilelik süreci boyunca saçlarını boyatabilir mi?

Hamile olan kadınların ilk 16 hafta saçlarının boyatmaması gerekir. Çünkü saç boyalarının içerisinde bulunan amonyağın bebeğe geçme ihtimali vardır. Saçınızı boyamak için saçlarına sürdüğünü saç boyasını yaklaşık 30-40 dakika civarında saçlarınızda bekletmeniz gerekiyor. Bu süre zarfında saç boyasının içerisinde bulunan amonyak ve bazı katkı maddeleri saç derinizde nüfus ederek az miktarda da olsa kanınıza karışır. Kana karışan bu maddeler bebeğinize kadar ulaşır. Bebeklerde ilk 16 hafta gelişimi sebebiyle savunma içinde değildir. Bebeklerin savunma mekanizması 16. Haftadan sonra çalışmaya başlar.

Uzmanlar ilk 16 haftada saçların boyatılmaması gerektiğini belirtirken, 16. Haftadan sonra ise illa ki boyatmak istiyorlarsa, amonyaksız saç boyaları ile boyatılması gerektiğini dile getiriyor.