Grip Virüsleri ve Hamilelik

Hamilelikte vücuda alınan grip virüslerinin bebeğinin gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken araştırmacılar bazen bu virüslerin bebeğin kaybına kadar giden olumsuz sonuçlar yarattığını ifade ediyorlar. Hamilelikte yakalanan enfeksiyonların, normal sürece göre çok daha yavaş iyileşme gösterdiği de yapılan çalışmalar arasında yer alıyor.

Çünkü hamilelik sırasında annenin bağışıklık sistemi biraz daha yavaş çalışıyor. Bu yüzden hastalığın süresi biraz daha uzayabiliyor.
Hamilelikte Hastalıktan Korunmak İçin

Hamilelik sırasında çeşitli hastalıklara yakalanmamak için sağlıklı bir beslenme düzeninin önemine dikkat çeken araştırmacılar, annelerin mutlaka vitamin ve mineraller yönünden zengin bir beslenme düzenine sahip olması gerektiğini savunuyorlar.

Özellikle vücudu virüslerden koruyan C vitamini alımının önemli olduğu belirtiliyor ve hamilelik eğer kış aylarına denk gelmişse mandalina, portakal ve greyfurt gibi meyvelerin yenilmesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak her mevsimde C vitamini içeren meyvelerin sıkça bulunduğunu da ifade eden uzmanlar, anne adaylarının çilek, kivi, üzüm, lahana, karnabahar, ıspanak ve turp tüketimini arttırmaları gerektiğini düşünüyorlar.

Hamilelikte Grip Aşısı

Hamilelik sırasında gribe yakalanmamak için alınacak diğer önlem de grip aşısı olmaktır. Uzmanlar, grip aşılarının canlı virüsleri içermediğini ve dolayısıyla hamilelikte rahatlıkla uygulanabileceği üzerinde duruyorlar.

Hamilelikte uygulanan grip aşısı, bebeği de çeşitli enfeksiyonlardan koruyor ve hatta bu koruma bebek doğduktan birkaç ay sonrasına kadar devam ediyor. Bu sayede hem anne hem de bebek açısından güvenli, sorunsuz bir hamilelik ve doğum sonrası süreci elde edilebilir.