Özellikle hamilelik döneminde implant yapılır mı sorusu karşısında çekinceli yaklaşan uzmanlar, gebelik sürecinde implant yapımını pek tercih etmediklerini kaydediyor.

Anne adayının cerrahi işleme maruz kalacağı ve antibiyotik kullanmak zorunda kalacağı implant tedavisinin hamilelik sonrasına bırakılmasının daha doğru bir karar olacağını belirten uzmanlar, hamilelik döneminden önce diş hekimine gidilip dişlerin tüm kontrollerinin yapılması rahat bir hamilelik süreci geçirilmesini sağlayacağını vurguluyor.

Hamileliğin birince ve üçüncü evrelerinde hastaya müdahale edilmemesinin büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, dişteki rahatsızlıklara bağlı olarak belki bazı ilaçlar kullanılması gerekebileceğini vurguluyor.

Bu nedenle hamilelik öncesinde diş hekimine gidip rahatsızlıkların tespit edilmesi ve bunların tedavi edilmesi hem hamileliğin rahat geçirilmesinde hem de hamilelik sonrası dönemde sağlıklı bir ağıza sahip olunmasında önemli rol oynayacağını paylaşan uzmanlar, hamilelik döneminde hormonal değişikliklerden dolayı gebeler hastalıklara daha yatkın hale geleceğinin altını çiziyor.

Küçük bir hastalık, hamilelik döneminde çok büyük bir hale gelip hastamızın ağrı-sızı içinde kliniğe gelmesine sebep olabileceğini paylaşan uzmanlar, bu sebeple hamilelik öncesinde mutlaka diş hekimi kontrolü yaptırılması gerektiğini hatırlatıyor.

Hamilelik döneminde hormonal değişikliklerden dolayı dişlerin daha hassas duruma geleceğini dile getiren uzmanlar, anneyi rahatsız edecek bir durum söz konusuysa veya diş eti kanaması oluyorsa mutlaka bir diş hekimine gitmek gerektiğini açıklıyor.