Hamilelik sürecinde kadınların yaşadığı sıkıntılar arasında bulunan göğüs ucu soyulması da bunlar birisidir. Göğüs ucu soyulması şu nedenlerden dolayı kaynaklanıyor olabilir:

- Hamilelik Sürecinde Göğüslerde Hızlı Büyüme:

Hamilelikte göğüs ucu soyulmasının nedenlerinden birisi, bebeğin gelişimi ve vücuttaki hormonal değişimlere bağlı olarak göğüslerin süt üretmeye başlaması ve göğüslerin hızlı bir şekilde şişmeye başlamasıdır. Bu ani değişime karşın göğüs ucu derisi gerilerek çatlayabilir ve bu çatlamalara bağlı olarak soyulabilir.

- Az Su Tüketimi:

Hamilelik sürecinde göğüs ucu soyulmasının nedenlerinden bir diğeri de az su tüketilmesidir. Bu süreçte kadınlar yeteri kadar su içmeli, vücutlarının ve ciltlerinin nem dengesini korumaya çalışmalıdır.

Peki Ne Yapmalı?

Hamilelik sırasında yaşanan göğüs ucu soyulmasına karşı kadınların yapabileceği bazı tedbirler bulunmaktadır. Bunların en başında bol su tüketimi ve deride yaşanan çatlamalara karşı nemlendirici yöntemlerdir. Bunların yanı sıra göğüs ucu için özel kremler veya merhemler kullanılarak göğüs ucunda yaşanan soyulmalar tedavi edilebilir. Göğüs ucundaki soyulmalar ileri boyutta ve ağrılı bir hal alıyorsa bir uzmandan yardım alınmalı ve gerekli tedaviye zaman kaybetmeden başlanmalıdır.

Yaşanan bu sorun ihmal edildiği veya göz ardı edildiğinde daha ciddi acılar ve kanamalı durumlarla karşılaşılabilir. Bu yüzden göğüs ucu çatlamalarına karşı bir uzmandan yardım almak ve zaman kaybetmeden tedaviye başlamak bu durumu acısız ve ağrısız geçirmenize yardımcı olacaktır. Göğüs ucunda yaşanan soyulmalara karşı çeşitli bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır ve bu soyulmalar acısız bir şekilde tedavi edilmektedir.