Bütün bu işlemlerin ardından 2 hafta sonra yeniden doktora giderek bebeğin kalp atışları dinlenebilir. Eğer bu hafta içerisinde kalp atışları görülmemiş ise o zaman 7. hafta yeniden gelmesi gerekmektedir.

Farklı haftalarda doktora gitme sıklığı

11. ve 14. haftalarda doktora gidilmeli suretiyle fetal ense kalınlığı ölçümü özel testler kapsamında gerçekleştirilir. Ayrıca 16. ve 18. haftalarda da yine fetal anomali taraması birkaç farklı testler kapsamında yapılır.

21. ya da 22. hafta kapsamında da fetal kalp incelenir ve doppler ultrasonu gerçekleştirilir. 24. ila 26. haftalar arasında da glikoz taraması yapılmaktadır.

Aynı zamanda 28. hafta gece tekrar kontrol edilir ve kan uyuşmazlığının olup olmadığına bakılır. Yeni 32. ile 34. haftalarda tekrar doktora gidilir ve genel testler yapılır.

37. haftadan itibaren ise artık haftada bir kere mutlaka düzenli bir şekilde doktor kontrolünden geçirilmelidir. Eğer 42. hafta geldiğinde hala doğum gerçekleşmemiş ise mutlaka hastaneye yatırılmalıdır.

Doktor kontrolü büyük bir önem taşır

Özellikle şu konu unutulmamalı ki her kadın gebelik dönemini farklı şekillerde kendi vücut yapısına göre yaşar. O yüzden hamilelikte doktor kontrolleri ne sıklıkta olmalı? sorusu adına yukarıda verilen tüm bu sürelere mutlaka uyulmalı ve düzenli bir şekilde kişi kontrol eden geçirilmelidir.

Bu sayede hamilelik döneminde herhangi bir durumdan ötürü risk olup olmadığı konusunda erken teşhis imkanı verir.