Hamilelikte Oluşabilen Sıkıntılar

Çiğ etler sonucunda deli dana virüsü ve kuş gribi virüsünün de bulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bunların haricinde bulaşan en önemli bakteriler toksoplazma ve salmonella adındaki bakteriler olmaktadır.

Bakteriler Hakkında Genel Bilgi

Salmonella bakterisi bir çeşit gıda zehirlenmesine benzemektedir. Mide bulantısı, istifra, ishal ve aşırı yüksek ateş gibi belirtileri bulunmaktadır. Normal insanlarda bu belirtiler sıradan görünürken hamilelerde ise durum daha ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Hastanede yatılı tedavi yapılması gerekmektedir. Bebekten ziyade anneye daha çok zararı olmaktadır.

Tavuk eti ve yumurtadan bulaşan bu bakteri bu besinler tüketilirken iyi pişmiş olmasına özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Toksoplazma bakterisi kedilerden geçme bir bakteri türü olmaktadır. Evde beslenen kedilerden bulaşma ihtimali dışkısı ve tüyleri ile olmaktadır. Kediler et ve benzeri besinlere temas eder ve bu besinlerde hamile olan kadın tarafından tüketilirse sıkıntı yaşanmaktadır. Böyle bir durumda karşı karşıya gelen hamile kadın da enfeksiyona bağlı erken doğum, ölü doğumlar, düşük ve bebekte kalıcı hasarlar meydana gelmektedir.

Yapılan kan testi ile bu bakterinin olduğu teşhisinin koyulma ihtimali bulunmaktadır. Bu bakteri vücuda girdikten sonraki ay çok önemli olmaktadır. Aylık süre zarfından sonra bebekte de hastalıklar ve sıkıntılar oluşmaya başlamaktadır.

Bu iki bakteri türü de sıklıkla görülmese de meydana geldiğinde büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Başta çiğ et tüketimi buna sebep olmakla birlikte diğer tüm hususlarda hamile olan bayanın özellikle hamilelik sürecinde daha hassas olması gerekmektedir.