Özellikle bu konuda bir kadın gebe kalmayı bilinçli bir şekilde isteyerek gerçekleştirdiği zaman hamilelik dönemi daha sağlıklı bir şekilde geçebilmektedir. Özellikle gebe kalmadan önce mutlaka bir hekime danışılması büyük bir önem taşımaktadır.

Genital bölgede ortaya çıkacak farklı sorunlar adına gebe kalmadan önce ilaç tedavisi ya da farklı tedavi yöntemleri uygulayarak daha sağlıklı bir hale gelme şansı elde edebilmektedir.

Gebelik öncesi yapılması gereken testler

Burada hamilelik düşünenlerin yaptırması gereken testler adına, kan grubu, pelvik ultrasonografi, tam kan sayımı ve tam idrar tahlili ile birlikte rutin biyokimya işleminin yanı sıra kanama profili gibi testler mutlaka profesyonel ve uzman bir doktor kontrolünde gerçekleştirilmelidir.

Bu sayede gebelik dönemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir ve bebek sağlıklı bir biçimde doğar. Yani hamile kalmadan önce mutlaka bu testlerin sırası ile düzenli şekilde yapılması hem anne adayı için hem de bebek için büyük bir önem taşımaktadır.

Gebelik öncesi farklı testler

Özellikle daha önceden yaşanan gebelik noktasında birtakım problemler ortaya çıkmış ise veya anne ile baba üzerinde kişisel olarak sorunlar varsa mutlaka daha özel testler hekim tarafından istenebilmektedir. Diğer yandan eğer diş problemi var ise anne adayları gebe kalmadan önce mutlaka bu problemi çözmek zorundadır.

Zira gebelik zamanlarında bu durum çok daha büyük boyutlara çıkabilir ve bazı sorunlara sebep olabilir. Aynı zamanda hemoroid ile birlikte makad bölümünde bir takım sorunlar gene ortaya çıkmış ise mutlaka gebelik öncesi bunlarda tedavi ettirilmelidir. Tüm bunların da ötesinde mutlaka anne adayının psikolojisini her zaman üst seviye tutulması bu dönemdeki hormonların düzenli bir şekilde salgılanmasında büyük bir önem taşımaktadır.