Gebelik döneminde kadınların vücudunda meydana gelen hormonel değişimlerin, görme ile ilgili sorunlara da sebebiyet verebileceğinin altını çizen uzmanlar, bu durumların önemsenmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Hamilelik döneminin, hormonal, metabolik, fiziksel ve kan dolaşımı bakımından kadınların oldukça hassas bir dönemi olduğunun altını çizen uzmanlar, bu dönemdeki rahatsızlıkların genellikle geçici olduğunu, doğum sonrasında ortadan kalktığını vurguluyor.

Gebelikle birlikte kadınların vücudunda su tutma eğiliminin artmasının, korneanın kalınlığı ve eğriliğinde değişimler yaşanmasının söz konusu olduğunu belirten uzmanlar, bu durumların gözlük ve kontakt lens etkilerini geçici olarak azaltabileceğini de hatırlatıyor.

Tüm bu sebeplerden dolayı hamilelik sürecinde lazer operasyon, kontakt lens ve gözlük tavsiye edilmediğini de kaydeden uzmanlar, halihazırda hamile olan veya hamile kalmayı düşünen glokom hastalarının, durumlarını, doktorlarına kesinlikle belirtmeleri gerektiğini vurgulamakta fayda var. Çünkü glokom tedavisinde kullanılan ilaçların bir bölümü, gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir.

Uzmanlar hamilelik döneminde meydana gelen bu göz rahatsızlıkları arasında, göz kuruluğu, bulanık görme, preeklampsi, gestasyonel diyabetin söz konu su olduğunu belirtiyor. Göz kuruluğu, suni gözyaşı damlaları kullanılarak kontrol altında tutulabilir. Ancak bu damlalar yumuşak kontakt lenslere zarar verebilirler. Bu sebepten dolayı, kullanımlarından önce lens kutunuzu kontrol ederek bu damlaların kullanılabileceğinden emin olunması büyük önem taşıyor. Bulanık görme ise, kornea eğriliği ve kalınlığında oluşan değişiklikler sebebiyle oluşur. Bu değişim size büyük bir rahatsızlık vermiyor ise, bir tedbir almanıza gerek yok. Genellikle bu durumlar doğum sonrasında normale döner.