Türkiye, Diyarbakır'dan gelen taciz görüntüleri karşısında adeta dondu kaldı. 80 milyonu ayağa kaldıran görüntülerde, çocuklarıyla birlikte yolda yürüyen bir kadın, arkasından gelen bir tacizci tarafından önce taciz ediliyor, ardından da darp ediliyor. Gündüz gözüyle yaşanan olay saniye saniye çevredeki güvenlik kameralarına yansırken, çevredeki vatandaşların duruma seyirci kalması, "yazıklar olsun" dedirtti.

İHA'nın ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerine göre, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde hamile olduğunu öğrenilen 2 çocuk annesi Suriyeli E.X. kendisini takip eden bir şahsın tacizine uğruyor. Bir anda neye uğradığını şaşıran genç anne, elindeki alışveriş poşetlerini tacizciye doğru savurdu. Buna sinirlenen tacizci, genç anneye çocuklarının yanında tekme savururken, silahla da tehdit etti.

ÇEVREDEKİLER ÖYLECE İZLEDİ

Elle tacize uğrayan kadın, tacizciye elindeki poşetleri vurarak, tepki gösterdi. Tacizci ise, çocuklarını gözü önünde silah çektiği mağdur kadına tekme savurdu. Tacizci daha sonra elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaşırken, çevreden geçen vatandaşların olayı izlemekle yetinmesi dikkat çekti.

Olay yanı, çevredeki bir iş yerini güvenlik kamerasına da anbean yansıdı.

Polis, mağdur kadının şikayeti üzerine tacizcinin yakalanması için çalışma başlattı.